≫ 

Priština je crna rupa Evrope: Drecun o jednostranim potezima koji sprečavaju nastavak dijaloga

Milovan Drecun je Prištinu nazvao crnom rupom Evrope i naveo da je reč o teritoriji koju kontrolišu kriminalne grupe čiji su predvodnici političari poput Tačija, Haradinaja, Haljitija i Veseljija

  • 30

Niz jednostranih poteza Prištine, destabilizuju dijalog i sprečavaju njegov nastavak, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Kada je reč o inicijativi da Priština postane član Interpola, Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da Srbija čini ogromne napore i da je mnogim državama-članicama potpuno jasno šta Priština želi.

Milovan Drecun je Prištinu nazvao crnom rupom Evrope i naveo da je reč o teritoriji koju kontrolišu kriminalne grupe čiji su predvodnici političari poput Tačija, Haradinaja, Haljitija i Veseljija.

- Istovremeno su oni političari zaduženi da se bore protiv organizovanog kriminala, protiv terorizma, radikalnog islamizma, protiv korupcije, a oni su nosioci svega toga i to je mnogima jasno, ali su ovde već politički razlozi, vrše se strahoviti pritisci - kaže Drecun.

VIDEO: Američki profesor - Gledao sam kako Srbi pate dok im Albanci pale kuće

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    9. novembar 2018 | 09:55

    Albanci ne poštuju dogovor, sporazume, sve što je porpisano. Postavlja se pitanje dokle više!?

  • Milorad

    9. novembar 2018 | 09:58

    Ocekujemo puno vece razumevanje od strane sveta.Pristinu predvode kriminalne grupe a svet zatvara oci pred takvim cinjenicama.

  • Todor

    9. novembar 2018 | 10:10

    I dok se prištinske vlasti bahate, EU ćuti. Kako razgovarati kad oni sve dogovore bojkotuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA