Vuk Drašković udario na SPC: Srbija više nema glava za izginuće i postradanje kojim odišu vaši kosovski zaveti i pozivi

- Ovo je kopija poruke srpske crkve od pre dve decenije, kada su vladike podržavale Miloševićevu kosovsku politiku i rat sa NATO alijansom - navodi se u saopštenju SPO

  • 34

Srpski pokret obnove (SPO) osudio je danas stav Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve da "ni po koju cenu ne sme da se dovede pod znak pitanja pun suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji" jer on vodi samo u nove sukobe "s neslućenim gubicima i tragedijom" srpskog naroda.

- Ovo je kopija poruke srpske crkve od pre dve decenije, kada su vladike podržavale Miloševićevu kosovsku politiku i rat sa NATO alijansom. Srbija je bombardovana, razarana, smrt je odnela tolike živote, a Kosovo je izgubljeno. Samo novim ratom Srbija može povratiti ''pun suverenitet i integritet'' na Kosovu, pod uslovom da ponovo ne bude poražena i suočena s neslućenim gubicima i tragedijom - navodi se u saopštenju SPO-a, članice vlađuće koalicije.

Ta stranka ističe da bi "arhijereji srpske crkve trebalo da znaju da Srbija više nema glava za izginuće i postradanje kojim odišu njihovi kosovski zaveti i pozivi.. da Kosovo nije teritorija, nego je Kosovo preostali srpski narod na toj teritoriji, crkve, manastiri, istorijski spomenici".

- To su ''svetinje'' koje mora i može da zaštiti država Srbija, bez rata i u prijateljstvu, a ne u neprijateljstvu s većinskim albanskim narodom na toj istoj teritoriji. Preskupo je srpski narod plaćao propovedi srpske crkve o ''nebeskoj Srbiji'', o Srbiji mrtvih a ne živih, od 27. marta 1941. pa do ratova u poslednjoj deceniji prošlog veka i sadašnjih kosovskih apela za guranje Srbije u nove nesreće i poraze - ističe u svom saopštenju SPO.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    9. novembar 2018 | 16:54

    Ma neka Srbija ima koljena za klecanje pod tudjom cizmom...zar ne crveni Vuce...???...

  • Sanja

    9. novembar 2018 | 15:31

    Volim i postujem svoju veru ,ali Vuk je u potpunosti u pravu za ovo..

  • Srđan

    9. novembar 2018 | 15:43

    Proradila crvena žila kucavica druga Vuka.Tri prsta ti više nisu bitna, junače hercegovački?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA