≫ 

Da li je Palma ljut na Bandića? "Nisam ni ja njega zvao, ni on mene nije zvao"

Bandić se ogradio od Palmine posete glavnom gradu Hrvatske

  • 0

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković kaže da se ne ljuti na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića što se ogradio od njegove posete glavnom gradu Hrvatske, i da mu i dalje stoji poziv da dođe u Srbiju.

Marković za TV Pink kaže da se nije čuo sa Bandićem, koji je nedavno pozvao Markovića u Zagreb da bi se posle te posete izvinio javnosti u Hrvatskoj i u oglasu koji je platio novinama naveo da nije znao šta je Marković radio 90-tih godina.

- Nisam ni ja njega zvao, ni on mene nije zvao - kaže Marković i dodaje da u potpunosti razume Bandića jer sledi usvajanje budžeta u skupštini Zagreba, a da Bandić kao gradonačelnik za to nema većinu.

Bandiću, međutim, kaže, ne mogu da zamere na rezultatima koje postiže kao gradonačelnik.

- Ne ljutim se na Bandića. I dalje mu stoji poziv da dođe u Srbiju - rekao je Marković.

Kaže da su mu u Zag

Sastanak delegacija Zagreba i Jagodine - Foto: zagreb.hr

rebu zamerili što je nekada bio u stranci Željka Ražnatovića Arkana i što su pre dva meseca gosti u Jagodini bili penzionisani generali Vladimir Lazarević i Veselin Šljivančanin.

Kako je naveo, dogovor je bio da sa Bandićem ne priča o prošlosti i hratskim i srpskim generalima.

- Mi u našoj zemlji pričamo o našim generalima, oni neka pričaju o njihovim - rekao je Marković i naglasio da je namera bila da on i Bandićem razgovaraju o ekonomskoj saradnji.

Hrvatska, navodi Marković, treba da se ugleda Francusku i Nemačku koje su godinama ratovale, a danas su najbolji saradnici.

- Poruka Hrvatskoj - prestanite više da šaljete militantne poruke. Hrvatska je ljubomorna na Srbiju, jer Srbija ima veću popularnost u EU kao država koja nije član EU za razliku od Hrvatske - rekao je Marković.

Srbija, kaže, želi da sarađuje sa svim bivišim republikama nekadašnje Jugoslavije, posebno sa Hrvatskom.

- Neka dođu Srbiju, niko neće imati problem - poručio je Marković i naveo da za četiri, pet, šest godina kada Sbija uđe u EU neće ni postojati granica između Srbije i Hrvatske.

Naglasio je da predsednik Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić stalno pružaju ruku pomirenja.

- U Hrvatskoj će dosta godina proći da se civilizuju i da se više ne svađamo - rekao je Marković i dodao da u Zagrebu nema nijednog srpskog privrednika i preduzeća dok je u Beogradu posluje 200 preduzeća iz Hrvatske.

VIDEO: Palma se sreo sa generalima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA