Odložen rok za primenu novog pozivnog broja za Kosovo

RAEPC nije prihvatila zahtev za produženje roka za korišćenje drugih telefonskih kodova, tako da će od sledeće godine funkcionisati samo prefiks 383

  • 5

Rok za primenu koda +383 na Kosovu i Metohiji je do sredine januara iduće godine, rekao je predsednik Odbora kosovskog Regulatornog tela elektronskih komunikacija i pošte (RAEPC) Krešnik Gaši.

Kako je naveo, RAEPC nije prihvatila zahtev za produženje roka za korišćenje drugih telefonskih kodova, tako da će od sledeće godine funkcionisati samo prefiks 383.

- IPKO operater smatra da mogu da imaju komercijalne gubitke dok VALJA operater nije uložio zahtev za svoju mrežu - rekao je Gaši prištinskim medijima, prenela je RTS.

Prema njegovim rečima, rok za primenu prefiksa bio je 18 meseci.

- Smatramo da su operateri bili u stanju da primene kod +383. Do 15. januara 2019. ima vremena da se sprovede odluka. Nakon ovog datuma, automatski će biti kažnjeni - rekao je on.

Gaši je rekao da će kazne biti od 10.000 evra, ali mogu da idu do 150.000.

- Postoje i drastične mere, gde može biti i oduzimanja dozvole - rekao je Gaši.

Pozivni broj +383 odobren je Kosovu u sklopu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Po dogovoru u dijalogu, na Kosovu funkcioniše i srpski operater MTS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailiovic

    13. novembar 2018 | 18:22

    Pristanak vlade Srbije za pozivni broj juzne Srbije Kosovo i Metohije 0083 je prekrsen Ustav Srbije jer je Ustav jasan KOSOVO I METOHIJA JE NEOTUDJIVI DEO DRZAVE SRBIJE ! Pozivni za Srbiju 0081 a vlada Srbije dopusta 0083 za juznu Srbiju Kosovo i Metohija. Pa vasim delima vi saucestvujete u pravljenju albanske drzave na tlu juzne Srbije Kosovo i Metohije POZIVNI BROJEVI IMAJU SAMO SUVERENE DRZAVE DA LI JE KOSOVO I METOHIJA DRZAVA ? STA RADITE VI U VLADI SRBIJE ???? POZIVNI BROJ ZA KOSOVO I METOHIJE PO SVAKU CENU SPRECITI,PREKINUTI PROTIVNO USTAVU SRBIJE PREGOVORE SA ALBANSKIM TERORISTIMA U BRISELU I VRATITI R-1244 U UN !

  • 038

    13. novembar 2018 | 17:45

    I sta mi dalje da pricamo i da polemisemo kad je ovim sve receno,ćao

  • Aca

    13. novembar 2018 | 17:11

    Taj dijalog ide samo u korist Albanaca. Ako nisu država, zašto im se daje pozivni broj? Zašto imaju prava na pasoše Kosova? Sve ono čega bi Priština trebala da se pridržava a da ide u korist Srbije, oni se toga ne pridržavaju i svi zatvaraju oči pred tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA