≫ 

Čepurin se oglasio o susretu Tačija i Putina u Parizu: Ovo je stav Rusije

Podsetimo, tokom ceremonije obeležavanja 100 godišnjice pobede u Prvom svetskom rata, zbog rasporeda sedenja izbio je diplomatski skandal koji još uvek u političkom i medijskom fokusu

  • 12

Nastup predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija u Parizu, na obeležavanjuu sto godina od pobede u Prvom svetskom ratu, prokomenatarisao je i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin nazivajući ga "diplomatijom u hodniku“.

- Vidimo da se kosovska specijalna operacija „diplomatija u hodniku“ nastavlja, premestivši se iz Njujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu - napisao je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.

Ruski ambasador se osvrnuo i na dešavanja u Parizu.

- Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svet će se uvek sećati podviga vojnika-pobednika među kojima istaknuto mesto pripada pre svega srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije - dodao je ruski ambasador.

Podsetimo, tokom ceremonije obeležavanja 100 godišnjice pobede u Prvom svetskom rata, zbog rasporeda sedenja izbio je diplomatski skandal koji još uvek u političkom i medijskom fokusu.

VIDEO: Sastanak Vučića i Čepurina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex roth

    13. novembar 2018 | 19:11

    prvo sam bio duboko zacudjen a zatim gnevan tim izigravanjem jubile ja I sv.rata koji se pretvorio u neku vrstu komedije.raspored mesta pozvanih i nepozvanih i onih koji tu uopste ne pripadaju kao bivse drzave koje su sudelovale na strani agresora ili te koje nisu ni postojale.veci deo organizovanog haosa koji je sakupio cak i te ko ji tamo nisu smeli ni da privire ali su se ipak pravili kao da su licno bili nekada,ili bar njihovi dedovi,na ratnom zaristu,da ti su bili ali na strani agresora koji je izazvao milone pobijenih.sve to bilo i suvise zalosno secajuci se istoriskog razvitka i sta je sve ostalo u istoriskoj uspomeni,naime vrlo malo.

  • Nikola

    13. novembar 2018 | 18:54

    Kao sto je prva priznala Hrvatsku,kao sto je prva podrzala referendum u CG...tako ce priznati i Kosovo.Ruski interesi nikada nisu u saglasju sa srpskim,mada su mnogi pokusavali da prikazu drugacije.

  • Gargamel

    13. novembar 2018 | 18:48

    Pa, što ne rekoste domaćinu da prethodno počiste hodnike od pacova, da diplomate mogu slobodno da se kreću?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA