Prelazak iz Jedinstvene Srbije u SNS: U Nišu tvrde da nema prekomponovanja vlasti

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a posle pristupanja Jedinstvene Srbije odbornička grupa SNS imaće 26 odbornika

  • 23

Velika većina članova i funkcionera Okružnog odbora Jedinstvene Srbije u Nišu prešla je u Srpsku naprednu stranku.

Doskorašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke, Nikola Ilić rekao je novinarima da je najveća motivacija za članove i funkcionere Jedinstvene Srbije da se priključe SNS-u "politika predsednika Aleksandra Vučića koja donosi rezultate i na međunarodnom i na domaćem planu".

- Priključujemo se jer ne želimo više na posredan način da podržavamo politiku Srpske napredne stranke, već želimo da se uključimo i da na najdirektniji način damo naš skroman doprinos - rekao je Ilić.

Na pitanje novinara da li je Jedinstvena Srbija izneverila birače prelaskom u SNS, Ilić je rekao da tih birača "i nije bilo tako mnogo" u Nišu gde su "građani dali poverenje SNS".

Član Predsedništva SNS Zoran Perišić je podsetio da su Jedinstvena Srbija i SNS na poslednjim izborima u Nišu bile na istoj izbornoj listi, a potom je JS formirala s Ruskom strankom odborničku grupu sa pet odbornika.

- Prelazak članova i funkcionera Jedinstvene Srbije u SNS zaista je potez lokalne politike i nema nikakve veze sa onim što se dešava u Republici - rekao je Perišić.

On je naveo da nema nikakvog "prekomponovanja" vlasti i da ostaju na snazi svi sporazumi koje SNS ima s Jedinstvenom Srbijom.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a posle pristupanja Jedinstvene Srbije odbornička grupa SNS imaće 26 odbornika. Vladajuću većinu u Nišu čine još i SPS i SRS.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    13. novembar 2018 | 20:21

    Konacno su oci otvorili i shvatili ko radi za Srbiju i Srbe.

  • Bojana

    13. novembar 2018 | 22:54

    Mogu da tvrde, ali treba i da dokazu.

  • Trajče

    13. novembar 2018 | 22:52

    Svako ko drži do svoje zemlje ili je u kualiciji sa SNS ili prelazi u SNS, jer je bolitak očigledan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA