Sve bezbednosne službe Srbije dobile konkretne zadatke: Održan sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počev od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta - poručio je Nebojša Stefanović

  • 16

Sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti je završen, a ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, kaže da je na tom sastanku dogovoren detaljan plan rada svih službi.

Na pitanje da li su Kosovo i članstvo u Interpolu, kao i najava formiranja Vojske Kosova bile glavne teme tog sastanka, Stefanović kaže da je sagledana celokupna situacija bezbednosti, s posebnim osvrtom na Kosovo, a najviše na formiranje vojske jer je to u suprotnosti sa svim međunarodno-pravnim dokumentima.

S druge strane, takva odluka ne možđe biti ni sprovedena bez podrške Srba, objašnjava ministar unutrašnjih poslova, i naglašava da Kosovo takvu podršku nema.

Prema njegovim rečima, trenutni cilj Srbije je da odgovori na te izazove i spreči da se Srbi iz južne pokrajine, koji se s pravom osećaju nesigurno, ne osećaju tako, kao i da sprečimo nestabilnost i da se ona prelije na ostale delove Srbije.

Na pitanje koji je konkretan zaključak današnjeg sastanka, on odgovara: "Konkretni zaključak je sve službe bezdednosti su dobile zadatke šta treba da rade, ali iz razumljivih razloga ja ne mogu da kažem koji su to zadaci."

Najava formiranja Vojske Kosova ne može biti sprovedena bez podrške Srba, poručio je Nebojša Stefanović, i naglasio da Kosovo takvu podršku nema-Foto: Tanjug/AP

Ali, dodaje ministar suština je da se spreči egzodus Srba.

Na pitanje šta Srbija još može da uradi pre nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva Kosova u toj međnarodnoj organizaciji, Stefanović kaže da se analiziraju sve države koje će doći na glasanje. "Tu sada postoji jedna doza neizvesnosti, jer ne možete znati kako je ko glasao pošto je glasanje tajno. Tražimo i koruptivne aktivnosti, da li neko s Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove", rekao je Stefanović i dodao da če ti dokazi, ukoliko budu skupljeni, biti predočeni Interpolu.

- Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počev od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta. Dakle, imamo dobre pravne i političke argumenete, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati - rekao je Stefanović i naglasio da ništa nije rešeno, Srbija se bori do poslednjeg trenutka, priča sa svima i ukazuje se na sve argumente.

Sednicom Biroa je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović, a sastanku su prisustvovali i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, direktor policije i tužilac za organizovani kriminal.

VIDEO: MUP nabavio 322 vozila za potrebe kriminalističke policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    16. novembar 2018 | 11:45

    Аман,људи,косово које је покрајина Србије,већ јесте у Интерполу. Ово измишљено примање дела територије чланице Интерпола је ноторни идиотизам,а служи да би се отворио пут за незаконито признање независности.Зашто би уопште био примљен део територије чланице Интерпола,али засебно? Боже,глупости...

  • bojana

    16. novembar 2018 | 10:18

    Odgovorna politika je kljucna

  • Marko

    16. novembar 2018 | 10:09

    Moramo biti spremni na sve, jer sa Albancima čovek nikada nije načisto! Oni su spremni na svašta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA