Makron dolazi u Srbiju 6. decembra: Selaković o dočeku francuskog predsednika

Dobar odnos sa Francuskom poremetile su nesrećne devedesete, kao i greška sa protokolom tokom obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata, napomenuo je generalni sekretar predsednika Republike Srbije

  • 3

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da će predsednik Francuske Emanuel Makron, koji dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 6. i 7. decembra, biti dočekan na pravi način uz ocenu da Makron ne bi dolazio u Beograd da je hteo namerno da ponizi Srbiju na ceremoniji obeležavanja Prvog svetskog rata u Parizu.

Selaković je kazao da će Makron biti dočekan kao što i treba da se dočeka jedna saveznica koja je pomogla Srbiji da pobedi pre 100 godina i da se konsoliduje.

Nikola Selaković - Foto: A. Nalbantjan

Kako je rekao, dobar odnos sa Francuskom poremetile su nesrećne devedesete, kao i greška sa protokolom tokom obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata.

- Ako je Makron hteo namerno da nas ponizi, ne bi ni došao - kazao je Selaković gostujući na TV Prva.

Govoreći o protokolu na ceremoniji u Parizu, Selaković je kazao da je taj protokol pripremala država domaćin i da protokol predsednika Srbije nije u tome učestvovao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    16. novembar 2018 | 11:50

    Tad nam pomogli (a i mi njima). Potom nas bombardivali a sad nas ponizili. Pametnom dosta

  • Pop

    16. novembar 2018 | 16:26

    Doceko bi ga ja sa jajima

  • Јован

    17. novembar 2018 | 01:18

    Водите га вашој кући!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA