Jedinstvena Rusija spremna da Srpskoj naprednoj stranci ponudi strateško partnerstvo (FOTO)

Pokrenuta inicijativa da se posle susreta predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u januaru 2019. godine organizuje i sastanak SNS i Jedinstvene Rusije na najvišem partijskom nivou

  • 83

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić sastao se danas sa predsednikom Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Klimovim, a na sastanku je pokrenuta inicijativa da se posle susreta predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u januaru 2019. godine organizuje i sastanak SNS i Jedinstvene Rusije na najvišem partijskom nivou.

Klimov je, rečeno je u saopštenju, istakao značaj saradnje dveju stranaka, navodeći da je Jedinstvena Rusija spremna da Srpskoj naprednoj stranci ponudi strateško partnerstvo, kakvo u ovome trenutku vladajuća ruska stranka ima samo sa nekoliko partija u svetu.

Andrej Klimov - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predstavnici Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije usaglasili su plan razvoja saradnje u 2019. godini i podizanje stranačkih odnosa na strateški nivo.

Navodi se da su sagovornici konstatovali da Srbija i Rusija, kao i dve vladajuće stranke, dele mnoge zajedničke vrednosti i da postoji veliki potencijal za snaženje i produbljivanje saradnje.

- Građani Srbije i njena vlada uvereni su da je težnja da se očuva i ojača saradnja Srbije i Rusije od obostranog interesa, a ključan podsticaj tome daju i izvanredni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina - rekao je Ðurić.

Delegacija SNS na sastanku - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema Ðurićevim rečima, Srbija se velikim koracima ekonomski i vojno oporavlja, što potvrđuju i egzaktni podaci o višegodišnjem budžetskom suficitu, rastu bruto domaćeg proizvoda od 4,9 odsto u prvoj polovini ove godine i najveći priliv stranih investicija u regionu, koji je veći nego u sve zemlje regiona zajedno.

Srbija, kako je dodao, zahvaljujući ekonomskom rastu jača i odbrambene kapacitete koje su prethodne vlasti uništile, i nastaviće da ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost.

Ðurić je zahvalio Rusiji na doslednoj podršci Srbiji u nastojanjima da odbrani svoje državne i nacionalne interese, ističući da se i dalje najsnažniji pritisci na našu zemlju vrše po pitanju Kosova i Metohije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    16. novembar 2018 | 16:35

    VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM I RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI I NA NATO OKUPIRANOJ JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI A UN R-1244 RESAVATI U UN SA RUSIJOM A NE U BRISELU !

  • era

    16. novembar 2018 | 12:14

    Rusija i Srbija uvek jedni uz druge

  • Milan

    16. novembar 2018 | 13:18

    Saradnja dve stranke i dva predsednika je izvanredna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA