Propala sednica kosovske skupštine o neuspesima i skandalima u spoljnoj politici

Sednica je bila zakazana na zahtev 42 poslanika

  • 19

Ni za danas zakazana posebna sednica kosovskog parlamenta nije održana. Sednica, zakazana na zahtev 42 poslanika nije održana zbog nedostatka kvoruma i trajala je svega nekoliko minuta.

Jedina tačka dnevnog reda današnjeg zasedanja trebalo je da bude parlamentarna debata o spoljnoj politici, odnosno, kako je najavljeno, o "neuspesima i skandalima" u spoljnoj politici

- Parlamentarna rasprava zakazana je na zahtev 42 poslanika za održavanje posebne sednice o neuspesima i skandalima u spoljnoj politici Republike Kosovo - prenela je ranije danas Koha.

Na sednicu nisu došli ni premijer privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, ni njegov zamenik Bedžet Pacoli.

Inače, ranije ove sedmice vanredno zasedanje je bilo sazvano na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, ali na insistiranje opozicije ta sednica preknuta posle samo nekoliko minuta, zbog mešanja premijera u poslove parlamenta, što je, kako je ocenjeno, kršenje ustava.

Haradinaj je predlagao da se na toj sednici razmatra usklađivanje kosovskih zakona sa evropskom agendom, a sve zbog zastoja u odobravanju vizne liberalizacije.

Predstavnici privremenih institucija u Prištini obećali su građanima da će viznu liberalizaciju dobiti do kraja ove godine.

Izvesno je da se to neće dogoditi, a Haradinaj je juče u razgovoru sa studentima Filozofskog fakulteta u Prištini priznao da se oseća odgovornim zbog toga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bluberi

    16. novembar 2018 | 12:39

    Propala je zato što je ljudima već dosta prištinskih skandala i bezobrazluka.

  • Sanja

    16. novembar 2018 | 13:38

    Dace Bog da propadnu u blato kao i sve ubice i kriminalci

  • Radmila

    16. novembar 2018 | 12:34

    Priština je leglo kriminala, korupcije i razvrata, tako da ovkve stvari ne treba da čude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA