Još jedno izvinjenje i najava više sporazuma: Francuski ambasador kod Brnabić o poseti Makrona (FOTO)

Francuska ne zaboravlja odlučujuću ulogu koju je Srbija imala u Prvom svetskom ratu, poručio je ambasador na sastanku u Vladi Srbije

  • 9

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji i bilateralnim odnosima dve države, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Ambasador Mondoloni je još jednom uputio žaljenje zbog propusta na ceremoniji u Parizu, naglasivši da Francuska ne zaboravlja odlučujuću ulogu koju je Srbija imala u Prvom svetskom ratu.

Brnabić i Mondoloni na sastanku - Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

Brnabić je naglasila da je važno da dve zemlje rade na unapređenju sveukupnih odnosa, posebno imajući u vidu ulogu i žrtve naše zemlje u Prvom svetskom ratu, kao i prijateljske odnose Srbije i Francuske kroz istoriju.

Brnabić je istakla da će predstojeća poseta francuskog predsednika Makrona Srbiji početkom decembra biti podsticaj intenzivnijoj saradnji dve zemlje kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i biti važan signal francuskim kompanijama da ulažu u Srbiju.

Brnabić i Mondoloni na sastanku - Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic

Mondoloni je obavestio Brnabić da se radi na pripremi više sporazuma u nekoliko važnih oblasti, za koje se očekuje da budu potpisani tokom posete predsednika Makrona Beogradu i istakao da postoji veliko interesovanje francuskih firmi za ulaganja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlaki

    16. novembar 2018 | 17:09

    Danas u Evropi kakva je sad sve je moguce , da stoje zajedno glavosece iz Bosne koji su Srbima odsecali glave i slali u Instabul do onih sto su vadili organe i prodavali .Zalosno je sto se prvi svetski rat danas revidira i prikazuje u drugacijem svetlu . Takva Evropa nam nije potrebna , u toj Evropi podzemlje koje se bavilo kriminalom i trgovinom organima do zlocinackih bombardovanja i unistavanja drugih drzava isplivalo je na povsinu i oni su sad te vodje i taj estabisment .

  • Boban

    16. novembar 2018 | 16:30

    More nosi se ti i francuska

  • N N

    16. novembar 2018 | 17:07

    Kolko puta treba da nam slome kicmu, ponize nas, bace ljagu i sl pa da nam se samo izvine. Kad ce se bar izvinuti za one fotografije svojih Miraza iz 99 god uz natpis " francuski ratni avion na putu ka Srbiji " ? Kad ce se izvinuti bar za jedno stradalo dete od njihovih dejstava, za jednog gradjanina i za jednog vojnika koji je cuo suverenitet svoje zemlje i nista drugo. Pamtimo mi sve i nikakva izvinjenja nakon svega sto sam naveo nam nisu potrebna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA