Srbija zaslužuje podršku SAD, posetite je: Američki kongresmen poslao važno pismo Donaldu Trampu

Kao kopredsedavajući Srpskom kokusu u Kongresu, pišem kako bih Vas ohrabrio da otputujete u zvaničnu predsedničku posetu Republici Srbiji - navodi se u pismu američkog kongresmena

  • 5

Kopredsedavajući Srpskom kokusu u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po, uputio je pismo predsedniku SAD Donaldu Trampu, u kom ističe da bi Tramp trebalo da poseti Srbiju, koja, kako naglašava, kao regionalni lider, može da obezbedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom.

- Kao kopredsedavajući Srpskom kokusu u Kongresu, pišem kako bih Vas ohrabrio da otputujete u zvaničnu predsedničku posetu Republici Srbiji. Nijedan američki predsednik nije posetio Srbiju još od predsednika Kartera. Ta poseta bi nesumnjivo dodatno ojačala američku podršku budućnosti Srbije, kao dela demokratske Evrope u kojoj vlada mir - naveo je u pismu Po, koji je nedavno boravio u Srbiji.

Američki kongresmen napominje da je Srbija od velikog geopolitičkog značaja, s obzirom na to da se "nalazi između dalje integracije sa Zapadom i bližeg usaglašavanja sa Rusijom", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kongresmen Po nedevno je bio u poseri Srbiji, gde se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tokom istorije, mir u Evropi je bio određen stabilnošću u uzburkanom regionu Balkana. Srbija, kao regionalni lider, može da obezbedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom, uz nadu za članstvo u Evropskoj uniji kao krajnjim ishodom. Da bi se postigao ovaj strateški cilj, američka podrška je od suštinskog značaja - naveo je Po.

Srbija zaslužuje našu podršku, navodi se u pismu kongresmena, i naglašava da je u proteklim godinama naša zemlja radila, rame uz rame, sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv međunarodnog terorizma, a igrala je i važnu ulogu u zaustavljanju protoka ISIS stranih boraca.

- Smatram da bi trebalo da priznamo doprinos koji je Srbija dala miru i bezbednosti kroz veće angažovanje Sjedinjenih Država, uklkučujući i izrazito simboličnu posetu aktuelnog američkog predsednika - naveo je Po u pismu Trampu.

Kopredsedavajući Srpskom kokusu u američkom Kongresu, kongresmen Ted Po, uputio je pismo predsedniku SAD Donaldu Trampu-Foto: Tanjug/AP

Zvanična predsednička poseta, ističe američki kongresmen, u velikoj meri bi unapredila bilateralne odnose, čvrsto utemeljila mesto Srbije u zapadnom društvu i podstakla dodatnu američko-srpsku saradnju.

- Sa poštovanjem Vas molim da ozbiljno razmotrite takvu posetu od suštinskog značaja i da Vaša Administracija pokuša da produbi veze između Vašingtona i Beograda - navodi se u pismu američkog kongresmena Teda Poa.

(Telegraf/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    17. novembar 2018 | 12:35

    Зна то Трамп и без Вас,децу му је чувала и одгајала Српкиња. Он савршено зна ко су и шта су Срби. Не би никада оставио своју децу на милост и немилост припаднику геноцидног народа.

  • slađa

    17. novembar 2018 | 12:09

    Divne i pohvalne reči predsednika Trampa na ceremoniji u Parizu upućene srpskom narodu, u trenutku kada se Srbija našla u čudnoj i nezasluženo lošoj poziciji, razlog su za veliko i srdačno gostoprimstvo ako predsednik Amerike reši da nas poseti.

  • Realno

    17. novembar 2018 | 18:17

    Dok Tramp dodje Putin protutnjao uzduž i popreko i doneo sve što smo tražili od oružja 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA