Akcija Albanaca u Interpolu! Spremili 15 miliona dolara za članstvo: Novcem od šverca narkotika i migranata pokušavaju da potkupe delegacije

- Prištinska administracija ide dotle da su predstavnicima država čiju podršku očekuju kupili luksuzne automobile i skupocene satove - navodi izvor

  • 54

Prištinske vlasti obezbedile su 15 miliona dolara "prljavog novca" od šverca narkotika i migranata za kupovinu glasova kako bi na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola tzv. Kosovo postalo članica svetske policijske organizacije, prenose "Večernje novosti".

Do ovog frapantnog podatka "došle su srpske obaveštajne službe, čije operativne informacije pokazuju da su u ovu perfidnu akciju uključene zapadne zemlje, predvođene SAD, ali i generalni sekretar međunarodne policijske organizacije Jirgen Štok".

Kako se navodi, "prištinska administracija ide dotle da su predstavnicima država čiju podršku očekuju kupili luksuzne automobile i skupocene satove".

Foto: Tanjug/ MUP SRBIJE

Glavni sponzor kampanje Vašington, čija je zvaničnica Kimberli Rif, šefica Kancelarije američkog programa ISITAR na Kosovu i Metohiji inicirala da tzv. "Kosovo" uputi članicama Interpola pismo kojim ih obaveštava o želji da bude primljeno u tu organizaciju i da očekuje njihovu podrušku.

Na skupštini Interpola, koja u nedelju počinje u Dubaiju, i Holandija i Francuska daće podršku Prištini, čiji će glavni argument biti navodna efikasnija policijska saradnja i borba protiv verskog ekstremizma, ilegalnih migracija, pranja novca i šverca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    17. novembar 2018 | 11:10

    Naravno od šverca Narkotika. Nije sigurno od semenki suncokretovih

  • Dragan

    17. novembar 2018 | 11:14

    Zar kriminalci da udju u Interpol! Svasta!

  • Janja

    17. novembar 2018 | 10:39

    Mito i korupcija su osnove jezika kojim se sluze Pristinske vlasti...nista bolje od njih nisam ni ocekivala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA