≫ 

Potpisan ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije: Palma postao predsednik i najavio jačanje ekonomske saradnje dve zemlje (FOTO)

Želim da vam se zahvalim što ste predložili formiranje Poslovnog saveta dve zemlje, a ja ću sa moje strane obezbediti 100 najjačih srpskih privrednika koji će biti njegovi članovi - izjavio je Dragan Marković Palma

  • 4

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah, potpisali su ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije, a tom činu je prisustvovao ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović , kao i brojni privrednici iz Egipta i Jagodine.

- Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i zahvalan sam što Egipat neće podržati ulazak takozvanog nezavisnog Kosova u Interpol - istakao je na početku svog obraćanja prisutnima Dragan Marković Palma.

On je rekao da je za Srbiju ovaj potez Egipta izuzetno važan kao i obećanje da Egipat nikada neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, jer je pre sastanka rečeno da ne postoji nijedan dokument u Egiptu na kojem piše da je to učinjeno.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah, potpisali su ugovor o formiranju Poslovnog saveta Egipta i Srbije-Foto:

- Želim da se zahvalim što ste predložili da se formira Poslovni savet dve zemlje, a ja ću sa moje strane obezbediti 100 najjačih srpskih privrednika koji će biti njegovi članovi . Želim da se vrati ono vreme iz perioda Josipa Broza Tita kada je ekonomska saradnja naših država bila na najvišem nivou. Za dva dana boravka u Egiptu od vas smo mnogo naučili, vi imate šest, a ja petoro unučadi i mi smo porodični ljudi koji nikada neće napraviti nešto protiv interesa država koje predstavljamo - zaključio je Marković

Pre potpisivanja ugovora guverner oblasti Crvenog mora Ahmed Abdalah  je sa privrednicima iz te oblasti, predsedniku Draganu Markoviću Palmi i članovima privredno političke delegacije poželeo dobrodošlicu istakavši da će rad Poslovnog saveta Egipta i Srbije doprineti poboljšanju ekonomske, turističke, zdravstvene, obrazovne i sportske saradnje dve zemlje, ali i Jagodine i egipatskih regija. Abdalah je poželeo da odnosi Srbije i Egipta napreduju u budućnosti upravo zbog dobrih odnosa dve zemlje u prošlosti.

Dragan Marković Palma je na sastanku u Egiptu najavio da će guverner Abdalah 17.oktobra 2019. godine, na dan grada biti proglašen počasnim građaninom Jagodine-Foto: Promo

Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine je na sastanku u Egiptu najavio da će guverner Abdalah 17.oktobra 2019. godine, na dan grada biti proglašen počasnim građaninom Jagodine. Rekao  je da će guvernera i egipatske privrednike pozvati u uzvratnu posetu Jagodini i još jednom zahvalio domaćinima na fantastičnom gostoprimstvu.

Poseta privredno političke delegacije grada Jagodine Egiptu se nastavlja u subotu u Hurgadi, gde će takodje imati sastanke sa egipatskim privrednicima i političarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    17. novembar 2018 | 17:41

    Prvo BEOGRAD NA VODI pa sad EGIPAT al ce SRBIJA uskoro biti PREPLAVLJENA OD ARAPA A JUG SRBIJE KOSOVO I METOHIJA ALBANCIMA,SADZAK MUSLIMANIMA,ARAPSKI MIGRANTI,... BICE DA CE SVI SRBI POD JEDNU SLJIVU....ZBOGOM PAMETI

  • RAMZES VELIKI

    17. novembar 2018 | 13:28

    Za Dragana palmu imam ogromno postovanje, ali ne mogu a da ne primetim da je neiscrpan u davanju inspiracije zluradima. Prvo zirafa sada kamila sta je sledece?

  • legolasinho

    17. novembar 2018 | 11:21

    Au.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA