Amerikanac srpskog porekla Nik Dučić se uverio u duhovnu snagu Srbije: Za 9 meseci u Bondstilu posetio je 36 crkvi i manastira

- Cilj mi je da vratim ovde sa porodicom, ali kao turista, i da oni vide to što sam ja video -zaključio je Dučić

  • 11

Posle devet meseca na mestu komandanta KFOR-a u Bondstilu, Amerikanac srpskog porekla Nik Dučić predao je dužnost svom kolegi sa Havaja Roju Makaregu.

On je tom prilikom otkrio da je deo slobodnog vremena tokom mandata iskoristio za brojne posete manastirima, što je, kako je sebi kazao, "postavio kao cilj da svake nedelje poseti dugu crkvu ili manastir".

- Uspeo sam u tome. Imao sam neke neverovana iskustva, znate kada vas pričesti sam patrijarh, kada vidite tu duhovnu snagu Srbije, u smislu vere, to je nešto što ću pamtiti do kraja života. Svi ti sveštenici, monahinje, parohijani, sve to zajedno za mene je zaista predstavljalo sjajnih devet meseci koje ću poneti kući svojoj porodici i podeliti sa njima. Cilj mi je da vratim ovde sa porodicom, ali kao turista, i da oni vide to što sam ja video -zaključio je Dučić.

U Bondstilu, američkoj vojnoj bazi pod komandom Kfora na Kosovu, danas je izvršena primopredaja dužnosti komandanata i pukovnika Nika Dučića je na čelu baze zamenio takođe pukovnik Roj Makareg.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    18. novembar 2018 | 13:48

    Pravoslavac jeste a Srbin,ko sto sam ja arapin,na zalost takvih bivsi nasi ima kolko hocete,sto je najgore takvi su i oni koji su dosli skoro( 2,3 god) jer ih interesuje samo novac a za to isto bi podali i majku a kamoli Srbiju

  • Diki

    18. novembar 2018 | 11:47

    Nemaš ti veze o tome. Zemlja tvoja te vaspitala samo novac,novac, to je vaša vjera. NOC VJEŠTICA je vaša kulturna baština.I spasiti curku u bijeloj kuci, no, to je makar humano od vas.

  • я

    18. novembar 2018 | 12:25

    Nema potrebe da se vracas. Povedi i ostale sa sobom i nikad se vise ne vracajte na nasu svetu zemlju koju ste nam oteli i dali teroristima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA