≫ 

Odbijen zahtev Srbije: Sutra definitivna odluka o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu

Predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja-članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji

  • 77

U utorak se definitivno raspravlja o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga, piše Sputnjik.

Kako se navodi, predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja-članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji, saznaje Sputnjik od diplomatskih izvora u Dubaiju, gde se održava zasedanje.

Tako je predsedavajući na početku sednice odbio da uvrsti u dnevni red zahtev koji su uz Srbiju podržali i Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam.

Generalna skupština Interpola - Foto: interpol.int

Zbog takve odluke vrha Generalne skupštine, članice neće imati priliku da se izjasne o stavljanju zahteva takozvanog Kosova na dnevni red, pošto se isključivo glasalo o dnevnom redu u celini, onako kako ga je predložio Izvršni komitet.

O tački koja se odnosi na odlučivanje o kosovskom članstvu prethodno se glasalo samo na sednici Izvršnog komiteta, i tu je bio odnos 7:6 za stavljanje na dnevni red.

U utorak se, dakle, definitivno raspravlja o zahtevu Prištine, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga. Potrebnaje dvotrećinska većina da Kosovo prođe, a za to će imati dve prilike.

Naime, ako ne uspe iz prve, onda će imati još jedno glasanje, a ako ni tada ne bude imalo potrebnu većinu, onda se predlog odbacuje.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristi

    19. novembar 2018 | 19:14

    Teško da će Srbija uspeti, daj Bože da uspe. Kako će to dalje ići i sa "dijalogom"(monologom)?

  • 👤

    19. novembar 2018 | 19:27

    Очекивано. Шипци су за свој крвави нарко-"органски" бизнис имали и тржиште. Е сад је време да се тржиште "одужи" контра услугом, а и да се "бизнис" настави. И све ће то бити "легално" и "легитимно".

  • Sanja

    19. novembar 2018 | 20:48

    Gazili su nas i pokusavali da nas uniste ali opstajali smo i opstajemo samo zahvaljujuci Bogu ,ali mi to ne vidimo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA