≫ 

Preko Kurca su hteli da uđu u Interpol. Preko koga su hteli, tako su i prošli! Dačićeva poruka Prištini: Doživeli ste debakl (FOTO) (VIDEO)

Lepo sam im rekao da se ne prijavljuju, hteo sam da ih zaštitim od te sramote - naglasio je Dačić

  • 60

Odbijanja članstva Kosova u Interpolu velika je pobeda Srbije i srpskog naroda i pokazatelj da se bez dogovora sa Srbijom ne može ništa uraditi, ocenio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, napominjući da on "ne mora biti suzdržan u izjavama".

- Što se mene tiče - oni su doživeli debakl. To je pokazatelj da se na silu ne može i da se ništa ne može uraditi bez dogovora sa Srbijom - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem povodom glasanja na kojem Kosovo nije dobilo dovoljan broj glasova za članstvo u Interpolu.

- Pokušali su na silu u UNESKO, pokušali da usvoje Rezoluciju u Savetu bezbednosti protiv srpskog naroda, sada na silu u Interpol, protivno međunarodnim pravilima, smatrajući da je dovljno da velike sile napišu zahteve, a da ostale zemlje će trkom i bez pogovora prihvatiti - rekao je Dačić.

- Lepo sam im rekao da se ne prijavljuju, hteo sam da ih zaštitim od te sramote - naglasio je Dačić, i dodao da im je falilo 36 glasova da pobede.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Sad nek objasne narodu da smo mi lagali za privlačenje priznanja. I naš narod na Kosovu će videti koje lagao - objasnio je on.

Dačić se osvrnuo na izjave austrijskih političara Hajnca Kristijana Štrahea i Sebastijana Kurca koji su najavili da neće dati podršku prijemu Kosova u Interpol.

- Ovom prilikom bih da pozdravim Štrahea, ti si slagao i prevario Srbe. Ni Kurc nije bolji, on je gori. Preko Kurca su hteli da uđu u Interpol. E preko koga su hteli, tako su i prošli - šaljivo je dodao ministar spoljnih poslova.

- Ovo je ubedljiva, ubedljiva pobeda! ovo je pobeda međunarodnog prava. Što se mene tiče, oni su doživeli debakl, a ovo je pobeda za naš narod i našu državu, sad se pitam koliko će sad da povećaju taksu - uskliknuo je Dačić i naglasio da je jako ponosan jer zna ko su nam bili "neprijatelji".

Vučić: Bili smo umereni optimisti

Stefanović: Odbranjeno je pravo i pravda

Šta tačno za albansku stranu znači nedobijanje stolice u Interpolu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA