≫ 

Danski šef diplomatije posle niza godina u Beogradu: Sastanak sa Vučićem na Andrićevom vencu (FOTO)

Samuelson je ponovio podršku Danske evropskom putu Srbije

  • 16

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra inostranih poslova Kraljevine Danske Andersa Samuelsona, prvog šefa danske diplomatije koji posećuje našu zemlju posle dugog niza godina, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je ministru Samuelsonu rekao da ga raduje interes Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske u oblasti ekonomije i vladavine prava.

Samuelson i Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je zahvalio na podršci našim težnjama za članstvom u Evropskoj uniji, izrazivši nadu da će se napredak na evropskom putu odraziti i kroz veće poverenje danskih investitora za ulaganje u srpsku ekonomiju, imajući u vidu i odlične rezultate ekonomskih reformi i drugih mera.

Sastanak srpske i danske delegacije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je takođe zahvalio na finansijskoj pomoći Danske za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Ministar Samuelson je rekao da Danska ceni dugogodišnje diplomatske odnose sa Srbijom i da smatra da je neophodno da dve zemlje prodube saradnju u obostranom interesu.

Danski šef diplomatije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je ponovio podršku Danske evropskom putu Srbije, kao i celog regiona Zapadnog Balkana.

Razgovarajući sa ministrom Samuelsonom o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je istakao potrebu dijaloga sa Prištinom radi postizanja pravednog i održivog kompromisa, kao uslovu mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i naglasio da dijalog može da bude nastavljen tek kad Priština ukine odluku o uvođenju dodatnih taksi na robu iz Srbije, kojom krši sporazum CEFTA, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Vučić: Ponosan sam na borbu naše zemlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    20. novembar 2018 | 13:55

    Dobro došao!

  • Stankov V.

    20. novembar 2018 | 12:41

    Svaka prijateljska podrska je dobro dosla. Hvala svima koji prepoznaju nase kvalitete i koji su uz nas.

  • eja

    20. novembar 2018 | 12:44

    Srbija i Danska se moraju potruditi da učvrste i poboljšaju saradnju u budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA