≫ 

Brnabić traži da se poboljša tretman srpskih zatvorenika u Hagu (FOTO)

Premijerka je zatražila da se još jednom razmotri zahtev Srbije da se srpskim državljanima koji izdržavaju kaznu po presudi Tribunala, omogući izdržavanje preostale kazne u njihovoj matičnoj državi

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić apelovala je danas, u razgovoru sa predsednikom Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Teodorom Meronom, da se učini sve kako bi se poboljšao tretman srpskih zatvorenika koji izdržavaju kazne po presudi Tribunala, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Ona je zatražila da se još jednom razmotri zahtev Srbije da se srpskim državljanima koji izdržavaju kaznu po presudi Tribunala, omogući izdržavanje preostale kazne u njihovoj matičnoj državi.

Brnabić i Meron na sastanku - Foto: Slobodan Miljević

Predsednik Meron je saradnju sa Vladom Srbije ocenio kao veoma dobru i istakao da, kada je Srbija u pitanju, Mehanizam nastavlja rad u okviru četiri slučaja.

Meron je, takođe, izrazio zabrinutost zbog neadekvatnih zatvorskih uslova pojedinih osuđenika, ističući da ne postoji konsenzus u okviru institucije po pitanju odsluženja zatvorskih kazni u Srbiji.

Na sastanku je razgovarano o formiranju Informacionog centra u Srbiji, koji bi građanima regiona omogućio pristup arhivi ovog suda.

Predsednik Meron, kojem ističe mandat početkom naredne godine, izrazio je uverenje da će se saradnja sa Srbijom nastaviti i u budućnosti, tokom mandata budućeg predsednika Mehanizma, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Premijerka Srbije nedavno je imala sastanke i u Solunu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. novembar 2018 | 13:16

    Bravo Ana tako se bori za srpske junake a ne ko oni sto su ih i predali tamo!!!

  • rodoljub

    20. novembar 2018 | 14:11

    Hag je osvetnicki sud za srpske patriote, jer su se usudili da se suprotstave zlocinacko-teroristickom NATO i njegovim gazdama - americkim pohlepnim psihopatama, korporativnoj mafiji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA