Veselji u Briselu dok se odlučivala sudbina tzv. Kosova za prijem u Interpol: Mogerinijevoj pominjao "nacionalni cilj"

Na tom je sastanku, kako prenosi RTK2, Veselji potvrdio stav Kosova da se dijalogom reše otvorena pitanja sa svim susedima,

  • 16

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je visokoj predstavnici za spoljnu politiku i bezbednost EU Federiki Mogerini preneo tokom sastanka u Briselu da je Priština ispunila sve kriterijume neophodne za liberalizaciju viza.

RTK2 prenosi da se sada, prema Veseljijevoj tvrdnji, nakon pozitivne preporuke Evropske komisije i glasanja u Evropskom parlamentu, očekuje donošenje pozitivne odluke u Savetu ministara EU tokom ove godine.

Veselji kaže i da je Mogerinijevoj preneo da je članstvo u EU "nacionalni cilj" prištinskih vlasti i da predstavlja "politički konsenzus celokupnog političkog spektra na Kosovu".

Na tom je sastanku, kako prenosi RTK2, Veselji potvrdio stav Kosova da se dijalogom reše otvorena pitanja sa svim susedima, posebno sa Srbijom, te da je izrazio uverenje da će dijalog između Prištine i Beograda biti zaključen obostranim priznanjem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA