≫ 

Jasan uslov Beograda za nastavak dijaloga: Vučić se oglasio i o podršci Skoplja i Podgorice Prištini (FOTO) (VIDEO)

-  Čekamo da Priština poštuje svoje obaveze i stavi se na stranu civilizovanih strana - naglasio je Vučić

  • 16

Nakon što je u Kuli otvorio proizvodni pogon pete fabrike italijanskog proizvođača donjeg veša Kalcedonija u Kuli, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio okupljenim građanima i novinarima.

Predsednik se prvo osvrnuo na dijalog Beograda i Prištine, za koji je istakao da će biti nastavljen čim Prištinaukine takse na robu iz centralne Srbije.

- Taj potez je sulud, kao da je iz 17. a ne 21. veka. Čekamo da Priština poštuje svoje obaveze i stavi se na stranu civilizovanih strana - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije je rekao da se nada da neće biti novih podizanja poreza na robu od strane Prištine, da je to teško pitanje, ali da moramo biti spremni i na takvu mogućnost.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li očekuje "još neki besmislen potez Prištine" i dalje podizanje taksi na robu, naveo da bi pre rekao da nije moguće da se takvi stvari dešavaju, jer to nije potez ni iz prošlog, već iz 17 veka.

Kako je naveo, nada se da neće biti takvih poteza, da ne može da bude siguran da se to neće desiti, ali da mi moramo biti spremni i na takav razvoj situacije.

Vulin: Promenite politiku prema Crnoj Gori i Makedoniju, Vučić: Srbija će biti odgovorna

Vučić je prokomentarisao i poziv ministra Aleksandra Vulina da Srbija promeni politiku prema Makedoniji i Crnoj Gori nakon glasanja za Kosovo u Interpolu, da će se Srbija ponašati odgovorno, ali u skladu sa njihovim odnosom prema Srbiji.

On je ponovio da su Skoplje i Podgorica pokazali da im je Priština mnogo važnija nego Beograd i dodao da je Srbija tu poruku dobro razumela.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Želimo dobre odnose sa njima, ali smo shvatili koji su njihovi prioriteti. Mi ćemo se ponašati odgovorno, poštujući njih, ali dobro razumevajući na kom se mi njima mestu nalazimo i u skladu sa tim ponašati se u budućnosti - rekao je Vučić.

Dodao je da je odbijanje prijema Kosova u Interpol mala, simbolična pobeda koja je obradovala građane, jer znaju da njihova zemlja može da pobedi velike koji su mnogo više ulagali od nas, ali nisu uspeli u nameri.

Šta god da uradimo, napašće nas!

Na pitanje da li je svima u Srbiji drago štio je bio takav ishod glasanja, Vučić je rekao da ne bi želeo da govori o onima koji su i to kritikovali, navodeći da i do sada, šta god dobro da se u Srbiji uradilo oni bi napadali vlast i napore i ono što je urađeno.

Šta god da uradimo napašće nas, čuju se salve uvreda, rekao je Vučić i dodao da je to nekome posao, ali da je ovo slobodna, demokratska zemlja i da je dobro da ljudi treba i njih i da vide i čuju i nema nikakav problem u vezi sa tim. 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je još jednom zahvalio svima koji su radili na tome da se ostvari takav ishod glasanja u Interpolu i prijem Kosova ne prođe, ali i na sebe prihvatio krivicu na to što Kazahstan nije bio na našoj strani.

Kako je rekao, napravio je previd, bio je siguran da su na našoj strani i snosi odgovornost za to.

Prisajedinjenje Vojvodine je najvažniji događaj u poslednjih 100 godina

Kada je prisajedinjenje Vojvodine u pitanju, za njega lično, bio je jedan od najvažnijih događaja u poslednjih sto godina, te će taj datum biti još važniji kada Vojvodina, kao deo Srbije, sledeću stoletnicu dočeka mnogo bogatija i uspešnija.

Vučić je rekao da je za Srbiju značajno što ima podršku svih nacionalnih zajednica u Vojvodini.

- Želimo da gradimo zajedničku budućnost sa mađarskom braćom, i svim drugim ljudima. Sa svima koje jednake muke tište i more kao i nas Srbe - naglasio je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je, na pitanje novinara o 100. godišnjici prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, koja se obeležava ovog vikenda, izrazio zadovoljstvo što tom datumu RTV Vojvodine posvećuje celodnevni progam.

- U subotu ću imati dosta obaveza, ali ću svaki slobodan trenutak provesti uz vašu televiziju. Taj datum je za mene najvažniji događaj u poslednjih 100 godina. Imam čast da sam dobio poziv da govorim na svečanoj akademiji, I da mi iz centralne, ili uže Srbije, kako se to nazivalo u komunustičkim podoelama, otkrijemo spomenik kralju Peri, pošto je to bio nadimak našeg velikog kralja Petra - najavio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    21. novembar 2018 | 13:17

    Ponašaju se baš kao iz 17 veka

  • DEDA

    21. novembar 2018 | 13:11

    Nisam ni sumnjao da oni mogu nesto bolje i pametnije da urade!!

  • Стева

    21. novembar 2018 | 13:41

    Нема ту шта да нас велико чуди, Македонци су нам први окренули леђа када се распала Југославија... а Црногорци - о њиховом лицимерју и нечовечности не могу ни да говорим. То није тај народ који су наши преци познавали... Ово нису ни "Ц"од часног народа Црне Горе, ово су ситни шверцери,накупци и прекупци, лажљивци и слабићи који се баве криминалом, али дође њима свима шиптар главе... нека им...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA