≫ 

Saša Janković svedočio u Beogradu o ubistvu Olivera Ivanovića

Saša Janković je na konferenciji rekao da ga je Tužilaštvo pozvalo zato što je došlo u posed njegovih razgovora s Ivanovićem

  • 0

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojstvu svedoka saslušalo po zahtevu za uzajamnu pravnu pomoć suda u Prištini u vezi sa ubistvom predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda (SDP)" Olivera Ivanovića.

On je na konferenciji rekao da ga je Tužilaštvo pozvalo i da se on juče pojavio pred zamenikom specijalnog tužioca, uprkos tome što je njegov advokat tražio odlaganje zbog kratkog roka koji mu je dat da se pojavi na svedočenju.

Prema njegovim rečima, prištinsko pravosuđe tražilo je njegovo svedočenje zato što je došlo u posed njegovih razgovora s Ivanovićem, u kojima je lider PSG-a razgovore više puta završavao rečima da je život Ivanovića u opasnosti, i da treba da "pazi na sebe i svoju porodicu".

Predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda (SDP)" Oliver Ivanović-Foto: Profimedia

U informaciji Tužilaštva za organizovani kriminal za Tanjug se precizira da je Janković ispitan po zahtevu za uzajamnu pomoć privremenih organa samouprave u AP KIM - Osnovnog suda u Prištini.

Kako je zahtevom tražena provera više činjenica i okolnosti, zapisnik o ispitivanju svedoka Jankovića biće poslat Prištini, kada sve tražene provere budu izvršene, zajedno sa celokupnim prikupljenim materijalom.

Podaci iz istrage su službena tajna, kao i izjava Jankovića srpskom tužilaštvu, pa se ne može objaviti, naglašeno je u tužilaštvu.

Ovo tužilaštvo je postupilo po svim do sada podnetim zahtevima za uzajamnu pravnu pomoć kojima je, između ostalog, bilo traženo i ispitivanje svedoka.

VIDEO: Biografija: Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA