≫ 

Oglasili se advokati uhapšenih Srba: Nisu osumnjičeni za ubistvo Ivanovića, jedan od njih je brutalno pretučen

Uhapšeni Srbi su prebačeni u zatvor u Podujevu

  • 13

Advokat Dejan Vasić, koji zastupa Dragišu Markovića, jednog od trojice Srba koji su osumnjičeni da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je da njegov branjenik nije optužen za ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP, već za odavanje službene tajne.

- Mom branjeniku se na teret stavlja da je odao službenu tajnu jer je viđen da navodno telefonira na mestu ubistva. Tužilaštvo nije navelo sa kim je on navedno razgovarao i koju je tajnu odao - rekao je Vasić.

On je dodao da su uhapšeni Srbi prebačeni u Podujevo.

- To je zatvor za teža krivična dela - kazao je Vasić, koji je potvrdio da je četvrti uhapšeni Aleksandar Marković pretučen i da ima teške povrede.

- Koliko znam, i njemu je određen pritvor do 30 dana - rekao je on.

Vasić je izjavio da se preostala trojica uhapšenih nisu žalili na postupanje policije.

- Nije mi jasno zašto je predmet prosleđen sudu u Prištini - rekao je on i dodao da će to pokušati da ospori u žalbenom postupku.

Advokat Miloš Delević, branilac Marka Rošića, potvrdio je da je njegovom branjeniku određen pritvor od 30 dana i ocenio da je taj zahtev baziran na pretpostavci i da nema osnovane sumnje, kao i da o drugim detaljima ne može da govori pošto je istraga u toku.

Pravni zastupnik Aleksandra Ćurčića kaže da se on tereti za dva krivična dela: ometanje ovlašćenih službenih lica u vršenju službene dužnosti i za neovlašceno držanje oružja i municije koja je navodno nađena u prsluku u blizini mesta gde Ćurčić stanuje.

VIDEO: Biografija: Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mita

    24. novembar 2018 | 20:40

    Nad ovim ljudima se vrši tortura!Ako EU uskoro ne reaguje verovaću da podržavaju to.

  • Rumba

    24. novembar 2018 | 20:55

    Posle ovog primitivizma iz čiste nemoći i obesti, sledeći put neće imati ni trideset glasova podrške za ulazak u INTERPOL.

  • Danica

    24. novembar 2018 | 19:47

    Svima je jasno da je to bio samo izgovor da bi nas napali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA