Pogledajte snimak upada pripadnika ROSU u zgradu gde živi Milan Radoičić (VIDEO)

Potpredsednik Srpske liste reagovao na optužbe Prištine u umešanost ubistva Olivera Ivanovića

  • 69

Posle hapšenja četvorice Srba na Kosovu i Metohiji, kosovska je policija potvrdila da je i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, peta osoba za kojom se traga u okviru akcije nastavka istrage o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića.

Ovim povodom se oglasio Milan Radoičić koji je poručio da je "poslednji zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u severnu Kosovsku Mirovicu, bio pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život".

- Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem - da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze. Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog - poručio je on.

Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem, da me ubiju-Foto: Marko Jovanović

On je rekao da nije bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nije ubica i nikakve veze sa ubistvom nema.

- Priština želi da me ukloni zato što znaju da sam zajedno sa mojim prijateljima i mojom braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod. Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim - poručio je Radoičić.

Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci, navodi Radoičić.

Divljačka demonstracije sile, koja, uzgred rečeno, nije bila nimalo impresivna, bila je poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.

Nisam uplašen, kao što ni moji sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država-Foto: KosovaPress

Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

Nisam uplašen, kao što ni moji sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji.

Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša.

- Jer odavde, sa KiM, nema nazad - poručio je potpredsednik Srpske liste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    25. novembar 2018 | 16:38

    Ako ih ovoliko treba za jednog srbina, mogu da konstatujem da smo onda mnogo jak narod

  • Tig

    25. novembar 2018 | 18:22

    Ko je god sa njima saradjivao nadrljao je.Srbija mora da stvori koncept gde ce zastititi svoje nacionalne interese.Brisel nesme biti prepreka u tome.Ako je nesto stetno za nas ne treba prihvatiti predlog iz Brisela.

  • aca

    25. novembar 2018 | 16:38

    Bravo junaci...pokazali snagu nad devojkama oddbojkasicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA