Zašto je saslušan Radoičić i po čijem nalogu? Oglasila se ministarka pravde

Podsećamo. potpredsednik Srpske liste dao je iskaz srpskoj policiji o čemu je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  • 13

Milan Radoičić je saslušan po odobrenju Tužilaštva za organizovani kriminal, a ne po zamolnici Prištine, kako bi se otklonila svaka sumnja i tvrdnja Albanaca na KiM, da Srbija ima bilo kakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Ministarka je navela da istragu o tom ubistvu vode i srpski organi, te da Priština nije ni uputila zamolnicu.

- Verujem da bi bili mnogo bolji rezultati te istrage da je Priština od početka prihvatila zahtev Beograda da se zajednički sprovodi istraga - kazala je Kuburović u izjavi novinarima u Beogradu i dodala da je skrivanje informacija jedan od razloga što se kasni i što nema adekvatnih odgovora ko je učinilac, a ko nalogodavac Ivanovićevog ubistva.

Nela Kuburović - Foto: A. Nalbantjan

Priština nije dostavila nijedan dokaz da Radoičić ima bilo kakve veze sa ubistvom, naglasila je Kuburović.

Smatra da Priština neće ni dostaviti nijedan dokaz, jer veruje da takvim podacima i ne raspolažu.

- Ovo je bilo samo zastrašivanje i prenošenje straha na Srbe koji žive na severu KiM - istakla je Kuburović.

Podsetila je da Tužilaštvo za organizovani kriminal postupa po svim zamolnicama koje dođu iz Prištine, kao i da ih je do sada bilo osam i da je odgovoreno na sve zahteve.

Kada je reč o odgovoru sa prištinske strane, takve saradnje nema, kaže Kuburović i dodaje da su bile tri zamolnice upućene, a odgovoreno je samo na jednu.

Upitana da prokomentariše zahtev gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice da se ukine odluka o podeli Mitrovice na dve opštine, Kuburović je navela da ne želi taj zahtev da komentariše, te da Priština treba da ispunjava svoje obaveze koje se tiču i međunarodnih sporazuma koje je potpisala i Briselskog sporazuma.

- Mislim da treba i EU i nadležni da reaguju kako bi se ispunili sporazumi koji su već pre nekoliko godina potpisani, a da ne ulazimo u neke nove zahteve - zaključila je Kuburović.

FUNKCIONISANJE SUDA U KOSOVSKOJ MITROVICI

Sud koji funkcioniše na severu Kosovske Mitrovice kosovski je organ i pitanje je za Prištinu da li funkcioniše i kada će se obezbediti nesmetani rad sudijama koji su Srbi, izjavila je Kuburović.

Ministarka je u izjavi novinarima u Beogradu podsetila da su Srbi juče obustavili rad suda zbog razloga kršenja osnovnih ljudskih prava.

- Postavlja se pitanje kako ćete obezbediti bilo koje pravo, kako ćete sprovesti neku odluku koja se odnosi na Srbe, ako im ugrožavate osnovna ljudska prava, kao što je pravo na zdravstvenu zaštitu. Pitanje kada će profunkcionisati sud u severnoj Kosovskoj Mitrovici pitanje je za Prištinu - kazala je Kuburović.

Sud u K. Mitrovici - Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Dodala je da Ministarstvo pravde i ona lično poštuju svaku odluku Srba na severu Kosova i istakla da oni na taj način izražavaju protest i strah za svoju egzistenciju i ugroženost koja postoji već nekoliko dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    28. novembar 2018 | 15:21

    Nasi organi blagovremeno deluju da iskljuce sve moguce sumnje jer Albanci traze nekoga da zrtvuju i optuze Srbiju.

  • Lola

    28. novembar 2018 | 15:38

    Nasi organi blagovremeno deluju da iskljuce sve moguce sumnje jer Albanci traze nekoga da zrtvuju i optuze

  • Jelena87

    28. novembar 2018 | 14:29

    Hapsili su coveka zato sto ga se plase. On cuva svoj narod na KiM i predstavlja nekog koga Srbi tamo smatraju kao vodju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA