≫ 

Zaplet u "slučaju Branke Milić": Crna Gora zahteva da njeni organi uđu u Ambasadu Srbije

- Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici - navodi se u saopštenju

  • 7

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore pozvalo je danas ambasadora Srbije Zorana Bingulca i uručio mu notu sa zahtevom da Ambasada Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade, saopšteno je iz tog resora.

Branka Milić je jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2015., a koja je pre nekoliko dana napustila suđenje i sklonila se u Amasadu Srbije u Podgorici,

Navodi se da je notu Bingulcu uručio državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova ambasador Zoran Janković, te a je to u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima.

- Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici - navodi se u saopštenju.

Janković je, dodaje se, zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će Ministarstvo i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

- Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo spoljnih poslova čim dobiju zvaničan odgovor - stoji u saopštenju.

VIDEO: Sirenama na Hrvatsku ambasadu! Vozači svirali ispred predstavništva Hrvatske u Beogradi

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    29. novembar 2018 | 14:32

    A sta da radimo sa ovima iz CG sto svakodnevno se ubijaju na ulicama gradova sirom Srbije ugrozavajaci zivote nasih gradjana i nase dece ?

  • Nikola

    29. novembar 2018 | 15:44

    Ukinuti dvojno državljanstvo. Crnogorski studenti da studiraju u svojoj zemlji. Kriminalcima iz CG zabraniti ulaz u Srbiju.

  • Johan

    29. novembar 2018 | 15:51

    Ako uđu u ambasadu to će biti diplomatski skandal svetskih razmera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA