Predstavnici Suda za zločine OVK dolaze u Srbiju na sastanak sa našim advokatima

U radu Suda za zločine OVK, u svojstvu branilaca i zastupnika, učestvovaće 30-ak advokata iz Srbije

  • 21

Predstavnici Suda za zločine OVK dolaze 21. decembra u posetu srpskim advokatima koji su izabrani za postupanje pred ovom pravosudnom institucijom, piše današnja "Politika".

Poseta će trajati dva dana, a sud će predstavljati šef kancelarije za žrtve Silkes Stuzinski i koordinator Službe odbrane Dejvid Hejn.

Predsednik Advokatske komore Srbije i jedan od izabranih advokata Viktor Gostiljac rekao je da je bilo neophodno organizovati ovakav sastanak.

- Advokati koji će biti angažovani pred Sudom za OVK generalno malo znaju o ovoj pravosudnoj insituciji. Još nemamo informacije kada bi sud trebalo da počne sa radom, na koji će način funkcionisati, koji će biti uslovi našeg angažovanja. Verujem da će sastanak biti konstruktian i da će korist od njega imati svi u sudu. Takođe, verujem da ćemo posle tog skupa imati mnogo jasniju sliku u pogledu određenih pitanja na koje trenutno nemamo odgovor - rekao je Gostiljac.

U radu Suda za zločine OVK, u svojstvu branilaca i zastupnika, učestvovaće 30-ak advokata iz Srbije.

Oni će biti angažovani u postupcima pokrenutim zbog krivičnih dela izvršenih u toku i posle sukoba na Kosovu, a tiču se dela iz izveštaja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Pred ovim sudom vodiće se postupci protiv okrivljenih za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine onako kako ih definiše međunarodno pravo, navodi list.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    30. novembar 2018 | 08:56

    Ovim zlocincima je odavno mesto iza resetaka.

  • Jole

    30. novembar 2018 | 09:18

    Kriminalce i ubice iz Pristine treba strpati u zatvor i ne pustati ih vise nikad na slobodu.

  • smokvica

    30. novembar 2018 | 09:33

    Siptarima nije puno za verovati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA