≫ 

Haradinaj saslušan pred istražnom komisijom, čeka se Tači

Afera "Gulenisti" trese Prištinu

  • 9

Premijer tzv. Kosova, Ramuš Haradinaj, saslušan je danas u parlamentarnoj istražnoj komisiji o okolnostima prisilne deportacije šest državljana Turske, ranije ove godine, a nakon toga je rekao da su na Kosovu stvoreni mehanizmi tako da niko nikada više neće moći da odlučuje u ime Prištine.

Kako prenosi Zeri, Haradinaj je rekao da će ti mehanizmi koji će voditi računa da i donositi odluke u ovakvim slučajevima.

Oni će brinuti da u ovakvim slučajevima odluke budu u najboljem interesu za Kosovo, kao da te odluke moraju biti potkrepljene izjavama i argumentacijama.

- Niko sutra ne može da odluči u ime Kosova i niko ne može tim odlukama da iznenadi Kosovo bilo da je loše ili dobro - rekao je Haradinaj.

Šest turskih državljana, koje Turska tereti da su u vezi sa pokretom Gulenista, na volšeban način je početkom ove godine izručeno matičnoj zemlji, nakon čega je Haradinaj odlučio da smeni direktora Agencije za bezbednost i direktora policije.

Pred parlamentarnom komisijom danas je trebalo da bude saslušan i predsednik privremenih institucija u Prištini, Hašim Tači, ali je to odloženo zbog toga jer se nalazi na putu u SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    30. novembar 2018 | 14:24

    Ovom najvecem zlikovcu je mesto iza resetaka, čljudi osvestitese, ne dozvolite vise da seje zlo!

  • Stefan J

    30. novembar 2018 | 13:52

    Odzvonilo i ovim zlotvorima napokon.

  • Ina

    30. novembar 2018 | 14:07

    Haradinaj zlocinac....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA