≫ 

Prvi ministar iz Beograda stigao na KiM posle uvođenja taksi i hapšenja Srba: Podrška za građane i spoljnu politiku Srbije (FOTO)

Kosmetski socijalisti su podržali mirne proteste srpskog naroda sa Kosova kao nužnu meru otvorenog suprotstavljanja anticivilizacijskim i diskriminatorskim merama albanskih vlasti

  • 1

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije održao je danas u Leposaviću Desetu izbornu konferenciju, kojoj je prisustvovao i Ministar za državnu upravu i lokalnu samupravu Branko Ružić.

Delegati su Desetom kongresu socijalističke partije jednoglasno predložili Ivicu Dačića za predsednika stranke, kandidate za članove Glavnog odbora SPS-a i izabrali kandidate za Deseti kongres SPS-a.

Kosmetski socijalisti su podržali mirne proteste srpskog naroda sa Kosova kao nužnu meru otvorenog suprotstavljanja anticivilizacijskim i diskriminatorskim merama albanskih vlasti, poput uvođenja taksi od 100% na srpsku robu i pokušaj formiranja oružanih snaga Kosova.

Foto: SPS

Njihovo delovanje predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava i Rezolucije SB 1244. Protesti i mirna okupljanja kao i podnošenje ostavki u institucijama Prištine predstavlja gandijevski oblik delovanja suludim nastojanjima albanske strane. Istovremeno, to je oblik otpora i onemogućavanje diskriminatorskih poteza i provokacija incidenata od strane Prištine.

- Mlaki i skoro prećutni pozivi briselske admninistracijekao i blagi pozivi američkih zvaničnika i drugih moćnika nove su mere nepoverenja prema međunarodnoj i svetskoj zajednici. Delegati konferencije i ovom prilikom podržavaju osnove našeg programa i u kontinuitetu se zalažu za puno jedinstvo i opstanak Srba na ovim prostorima - ističu socijalisti.

SPS naglašava da Srbiji nije potreban puki verbalizam međunarodnih predstavnika, već konkretne mere za rešavanje statusa Kosova-Foto: SPS

Kao državotvorna partija, SPS naglašava da Srbiji nije potreban puki verbalizam međunarodnih predstavnika, već konkretne mere za rešavanje statusa Kosova uz prihvatanje kompromisnih rešenja državnog rukovodstva Vlade Srbije.

Socijalisti sa svoje Desete jubilarne konferencije, kao i uvek do sada pružaju punu podršku odlučnom angažovanju predsednika Ivice Dačića za širenje istine putem diplomatskih inicijativa da je neprihvatljiva nezavisnost Kosova, što izražava kroz povlačenje priznanja od strane brojnih zemalj, koje time iskazuju da su mere albanske strane direktno narušavanje Briselskog sporazuma. Istovremeno se pruža podrška politici koju predsednik Dačić ostvaruje u nastavku reformskog kursa i učvršćivanju jedinstva SPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    1. decembar 2018 | 15:47

    Evo jos jedne potvrde koliki je patriota i čovek Branko Ruzic ministar u vladi nase zemlje!Na slici vidim i Vladimira Djukica drzavnog sekretara i vrhunskog hirurga,kao i Veljka Odalovica te i njima kazem svaka častA Branko Ružic ponovo pokazuje da je najbolji ili u najmanju ruku jedan od najboljih !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA