Srbija 10. decembra otvara dva nova poglavlja

Ovu saglasnost sutra treba da potvrde i ambasadori zemlja članica EU

  • 14

Zemlje članice EU složile su se da Srbija na Međuvladinoj konferenciji 10. decembra otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Zemlje članice EU su dale saglasnost da Srbija 10. decembra otvori poglavlje 17 koje se odnosi na ekonomsku i monetarnu politiku i poglavlje 18, koje se tiče statistike.

Ovu saglasnost sutra treba da potvrde i ambasadori zemlja članica EU. Kako Tanjug saznaje iz evropskih diplomatskih izvora, Međuvladina konferencija EU i Srbije održaće se u 15 časova u zgradi Evropskog saveta.

Srbija će sa ova dva poglavlja imati ukupno otvorenih 16 i dva privremeno zatvorena poglavlja u pregovorima o članstvu sa EU.

VIDEO: Grupno fotografisanje lidera EU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    4. decembar 2018 | 20:04

    Zatvorite sva EU poglavlja,hocemo Ustavni i teritorijalni suverenitet Srbije nad Nato EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiju. TERITORIJALNO CELOVITA I SLOBODNA SRBIJA IZNAD SVEGA

  • mihailovic

    4. decembar 2018 | 19:59

    Zatvorite sva EU poglavlja,hocemo Ustavni i teritorijalni suverenitet Srbije nad Nato EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiju. TERITORIJALNO CELOVITA I SLOBODNA SRBIJA IZNAD SVEGA !

  • minja

    4. decembar 2018 | 21:03

    Srbija je blizu ostvarenju svog cilja.Otvaranje novih poglavlja,to i dokazuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA