Ramin cilj je spinovanje i prebacivanje krivice na Srbiju: Vanredna sednica Ane Brnabić povodom izjava iz regiona o kršenju CEFTA sporazuma

- Mislila sam da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali sam se nažalost prevarila - izjavila je Ana Brnabić

  • 20

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, rekla je da je jedini cilj najnovijih izjava Edija Rame da politički spinuje i okrivi Srbiju za sve nerazumne odluke Prištine.

Ana Brnabić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, odgovarajući na Ramine izjave iz Zagreba, rekla da je mislila da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali da se nažalost, prevarila.

- Mislim da je posao Vlade, ako ste odgovorni, što sam mislila da jeste Edi Rama, da se bavite konretnim stvairma i istinama koje će na nakonkretniji mogući način doprineti kvalitetu života građana - rekla je premijerka i istakla da bez stabilnosti regiona, nema bezbedne i stabilne zemlje u tom regionu.

Dodala je da ne voli da odgovara na "potpuno bezočne laži" i neosnovane tvrdnje, ali da je to ovaj put učinila s obzirom na tešku situaciju.

Ana Brnabić je rekla da je mislila da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali se prevarila-Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Premijerka je rekla da je njena prva misao bila da su u Prištini u stvari prvo trebalo da se dogovore oko toga šta će da im bude objašnjenje za uvođenje taksi na proizvode iz Centralne Srbije i BiH, pa onda da daju isto objašnjenje a ne da ga menjaju na svakih nedelju dana.

Podseća da je prvo objašnjenje bilo da su takse odgovor na to što Srbija nije dozvolila članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

- Mislim da smo svi to čuli, i Srbija i ostale zemlje EU i međunarodna zajednica - rekla je premijerka.

Kako je rekla, kada su videli da to nema smisla i da ne pije vodu, onda su promenili objašnjenje da Srbija krši Cefta sporazum.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

- Hajde da se dogovorimo zašto su uvedene takse, da bi mi mogli da odgovorimo na to. Da li je zbog Interpola ili jer je Cefta sporazum prekršen od strane Srbije - navela je Brnabićeva.

Dodaje da joj je neverovatno da je Edi Rama otišao korak dalje i da je izjavio da se Priština žalila na kršenje cefta sporazuma od strane Srbije a da nije bilo reakcija sa druge strane.

- Ako se Priština žalila, pokažite nam tu žalbu. Ovo je crno ili belo, ne postoji siva zona - ukazala je Brnabićeva ističući da je Cefta sporazum jasan i nedvosmislen i da postoji zvanični formalni proces žalbe.

Navodi i da se Srbija žalila 27. novembra, da je uputila zvaničan zahtev Cefta sekretarijatu.

Ana Brnabić navodi da, ako nema dokaza da se priština žalila, onda je Edi rama svesno i namerno pokušao da obmane javnost u regionu i u EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    5. decembar 2018 | 11:21

    Srbija nikada nije krsila dogovore

  • Tea

    5. decembar 2018 | 11:37

    Nista ovo novo sa njegove strane nije...a nista ni cudno da okrivljuje Srbiju za sve...to je i za ocekivati od njega, ali nista mu to ne znaci kad je svet uvel;iko video koliki su kriminalci, prevaranti i neljudi...

  • Dejan

    5. decembar 2018 | 11:45

    Albancima je Srbija kriva za sve. Bolje bi im bilo da uspostave pravnu državu gde se poštuju ljudska prava a ne da im ljudi žive u GETIMA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA