Mađarska šalje vojsku na Kosovo!

Mađarski vojnici biće preraspoređeni iz mirovne misije UN na Kipru, a osim na Kosovo, dodatne snage biće poslate i u Avganistan

  • 1

Mađarska će poslati još najmanje 60 vojnika na Kosovo do narednog leta, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto i dodao da se u misiji NATO na Kosovu trenutno nalazi 398 mađarskih vojnika.

On je to rekao nakon dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu i naglasio da će se mađarska kandidovati za komandnu poziciju KFOR-a na Kosovu nakon što naredne godine istekne mandat italijanskom komandantu, prenosi MTI.

Prema njegovim rečima, mađarski vojnici biće preraspoređeni iz mirovne misije UN na Kipru, a osim na Kosovo, dodatne snage biće poslate i u Avganistan, a ta veća uloga Mađarske u NATO misijama je u skladu sa obećanjem datom generalnom sekretaru te organizacije Jensu Stoltenbergu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Govoreći o Makedoniji, on je rekao da je ta zemlja odavno trebala da postane članica NATO i da veruje da će, čim se završi proces oko promena imena te zemlje, proces pridruživanja NATO-u završiti sledeće godine.

- Isrtorija nam je pokazala da ukoliko postoje nerešeni problemi na zapadnom Balkanu, to dovodi do velikih problema. Bilo bi bolje izbeći to, a najbolji način za to je ubrzanje procesa integracije - rekao je Sijarto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    5. decembar 2018 | 22:44

    Jadan li je Srpski narod u Nato-EU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji koga albanska OVK ROSU i NATO-EU cuva !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA