Palma pozvao EU da prekine razgovor sa Prištinom: Ima važnu poruku i za opoziciju

- Kako bismo sačuvali ono što je Srbiji sada najvažnije mir, političku sigurnost i ekonomsku stabilnost, apelujem na opoziciju da sve svoje kapacitete usmeri u pravcu konstruktivnog rešavanja aktuelnih problema, očuvanja sigurnosti i ekonomskog jačanja naše države i našeg naroda - rekao je Marković opoziciji

  • 21

Predsednik Skupštine Grada Jagodina i lider Jedinstvene Srbije Daragan Marković Palma pozvao je Evropsku uniju da prekine sve razgovore sa Prištinom kada je u pitanju liberalizacija viza i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju dok ne ukinu takse na robu iz Srbije i BiH od 100 posto.

- To bi bio znak da Evropska unija zaista misli kao sto njeni lideri govore. Sa reči predjite na dela - rekao je Palma.

On je dodao da je u trenucima Srbiji je kao nikada do sada potrebno nacionalno i političko jedinstvo, sada "kada je situacija u regionu i u svetu veoma složena, kada se Srbija suočava sa orkestriranim direktnim političkim napadima pojedinih suseda, kada jedan deo međunarodne zajednice mlako osuđuje ili se ne oglašava u vezi uvođenja necivilizacijskih i za 21. vek neprimerenih taksi od strane privremenih kosovskih institucija, kada vođe kosovskih albanaca otvoreno najavljuju formiranje tzv. vojske Kosova i time ruše i onako krhki mir na zapadnom Balkanu".

- Kako bismo sačuvali ono što je Srbiji sada najvažnije mir, političku sigurnost i ekonomsku stabilnost, apelujem na opoziciju da sve svoje kapacitete usmeri u pravcu konstruktivnog rešavanja aktuelnih problema, očuvanja sigurnosti i ekonomskog jačanja naše države i našeg naroda - rekao je Marković opoziciji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Palma je ocenio da Priština dobija vetar u leđa, te da šalje signal zapadnim kosovskim mentorima da nastave sa politikom dvostrukih standarda jer kosovskim Albancima dozvoljavaju da ne poštuju Briselski sporazum, otvoreno i brutalno krše CEFTA sporazum, formiraju tzv. vojsku Kosova i sa albanskim premijerom Edi Ramom otvoreno zagovaraju stvaranje tzv. Velike Albanije, ogoljena borba srpske opozicije za vlast, najava protesta, blaćenje svega što država Srbija radi u cilju očuvanja mira i stabilnosti.

- Ako vam je Srbija na prvom mestu prestanite sa saplitanjem Srbije, prestanite da budete saučesnici u podmuklom planu rušenja mira, stabilnosti i ekonomskog napretka Srbije i krenite da radite u korist svoje države i naroda. Svuda u svetu postoji opozicija vlasti a samo u Srbiji postoji opozicija sopstvenoj državi i narodu. Ako je oko ključnih nacionalnih pitanja mogla da se ujedini albanska vlast i opozicija onda možemo i moramo i mi u Srbiji.

A kada izađemo iz ove napete i teške situacije, koju nije izazvala Srbija, i kada bude krenula izborna kampanja besnite, luduje radite šta hoćete.

- Opozicija mora da zna da narod gleda i narod sudi, ni po babu ni po stričevima! - zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Veselin

    7. decembar 2018 | 10:36

    Vidim prozivate opoziciju, slazem se sa vama da je nikakva, loša i ne organizovana. U Parlamentu Srbije se već šest godina nije cula reč o Kosovu i Metohiji. Prica se o pticama, o ugrozenim vrstama ptica selica a o Srpskom narodu na KiM ni reči! Ko je ovde lud ?!

  • miki

    7. decembar 2018 | 10:33

    EU treba pod hitno da preduzme mere i da zaustavi pomahnitale poteze Pristine koji uticu na bezbednost celog regiona!

  • Djordje

    7. decembar 2018 | 10:34

    EU treba pod hitno da izvrsi pritisak na Pristinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA