≫ 

U pravu je Haradinaj da će SAD biti na njihovoj strani! Vučić o pretnji kosovskog premijera (FOTO) (VIDEO)

- Oni se ponašaju po pravu sile, jačeg, a ne međunarodnog prava - naglaio je predsednik Srbije

  • 23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prisustvuju otvaranju prve fabrike u industrijskom kompleksu „MIND Park" u Kragujevcu, odakle su poručili da je ovo predivan dan za Kragujevac, za Siemens i sve nas.

- Velika sreća i zadovoljstvo, zahvalan sam Nemcima na ovim ulaganjima, nadam se da će ih biti još više - rekao je on.

Vučić je istakao da je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Madagaskara.

- Hvala im na tome. To znači da Srbija može da se bori za svoje interese. Zahvalio sam se njihovom rukovodstvu i znaćemo to da cenimo u budućnosti - naglasio je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je naglasio da postoji jedna kampanja u zemlji gde treba da se govori da je Srbija užasna, a u stvari je najbezbednija zemlja u Evvropi.

- Najlošija godina za nas je bila 2001. sa 215. ubistva, 2009. godine je bilo 142 ubistva, dok je najbolja 2107. godina sa 72 ubistva - objasnio je on novinarima.

Kako je rekao, ove godine je bilo 103 ubistva.

Podaci pokazuju da je broj ubistava za 30 odsto niži nego pre nekoliko godina, a za 45 odsto je manji u odnosu na 2001. godinu.

- Da li može i mora da bude bolje? Može i mora. Trudićemo se da Srbija bude još bezbednija, da pohapsimo i proteramo one koji unose nespokojstvo. Ovo su zvanični podaci, a pitanje je da li neko želi da pravi ovakvu ili onakvu atmosferu - rekao je Vučić.

Nikad ne možemo da budemo zadovoljni, uvek želimo bolje rezultate, zaključio je Vučić.

Printskrin: Pink TV

Kada je u pitanju podrška ambasadora SAD u Prištini formiranju "Vojske Kosova" on kaže da je razgovarao sa ruskim, kineskim partnerima, kao i sa Stoltenbergom. Rekao je da "ni najmanje nije srećan" ni zbog izjave američkog ambasadora u Prištini po pitanju formiranja kosovske vojske.

- Moje pitanje bi njemu bilo - gde to piše u vezi vojske, a on bi odgovorio da nigde ne piše, i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravu sile, jačeg, a ne međunarodnog prava. Da su oni silni i jaki, a da će Amerika da ih zaštiti kako je Haradinaj pričao, to smo znali. Nisam ja džabe pričao da su im Amerikanci i tata i mama, strina, stric, ukak, ujna. Imaju oni još saveznika u Evropi - rekao je Vučić.

- U pravu je Haradinaj, šta god da se desi Amerikanci će biti na njihovj strani, krajnje je vreme da mi to razumemo. Ne mislite valjda da će Srbija naterati Ameriku da promene mišljenje - dodao je on i naglasio da smo saterani u ćošak, "jer mi vojno da pobedimo Ameriku, ljudi nemojte, jednom smo to pokušavali i nismo uspeli".

- Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila, i ne moramo otvoreno uvek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobeđujemo pameću - rekao je predsednik Srbije.

Rekao je da ne zna kakve će sve poruke dalje da šalju, i dodaje da zbog toga moramo da bežimo od bilo kakvih problema, jer znamo da su mnogo moćni, da neće mnogo da brinu ako nas udare na bilo koji način.

- To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima bilo bi smešno. Suviše smo mali. Njihova ekonomija je 21 bilion dolara - ukazao je on.

Na pitanje o tome šta misli što je deo opozicije prenoćio u Skupštini, on je odgovorio:

- Zabavljaju se ljudi, vidim da su doveli tajkune na žurku noćas, tako da, ako nisu imali neko bolje mesto i to je dobro mesto. Uvek je lepo da se neko zabavlja i zanima, posebno kad ''privedete'' tajkune koji imaju mnogo para, mogu i dobru večeru da naprave. Baš lepo. Uvek je dobro, uvek više PDV-a bude u okolnim radnjama, ostane za državu, uvek se tome radujem - šaljivo je prokomentarisao on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. decembar 2018 | 18:13

    BILO BI KORISNIJE DA PREDSEDNIK VUCIC TRAZI POMOC OD KINE I RUSIJE A NE DA KUKA NAD SUDBINOM !!! SRBIJA IMA PRIJATELJE U SVETU I NETREBA DA KUKUMAVCI !!!

  • Milos

    7. decembar 2018 | 14:11

    Svaka vama cast Predsednice. Borite se vi muski za Srbiju. Samo nastavite tako, da sto vise ekonomski ojacamo. A kozojebcima polako jedna po jedna drzava okrecu ledja. Docice i nase vreme.

  • Maja

    7. decembar 2018 | 14:47

    Drzali su im stranu godinama unazad a sad ce tek da im drze da bi isli protiv nas sto je velika sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA