≫ 

Azerbejdžan odlučan, neće priznati Kosovo: Tri teme u fokusu razgovora Vučića i Mustafajeva (FOTO)

Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua

  • 22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom, kopredsedavajućim Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, koji je preneo da njegova zemlja čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Mustafajev je kopredsedavajući Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da se sa radošću seća svoje posete Azerbejdžanu u maju ove godine i poštovanja koje je tada ukazano Srbiji, kao i sadržajnih razgovora sa predsednikom Alijevom, izrazivši nadu da će imati priliku da mu sledeće godine uzvrati gostoprimstvo.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

I ovom prilikom on je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu.

Ministar Mustafajev je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua, saopštila je Pres služba Predsednika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    7. decembar 2018 | 11:22

    Jos jedna pobede Srbije

  • Kristina

    7. decembar 2018 | 11:22

    Mnoge ce zemlje uvideti ko su siptari i za sta se zlikovci bore.

  • Heroina

    7. decembar 2018 | 11:21

    Postuju ljudi medjinarodno pravo. Hvala im za uspesnu odluku i saradnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA