≫ 

Priština ostala bez vizne liberalizacije, Haradinaj se pravda: Han mi se izvinio, imaju neke unutrašnje probleme koje nemaju veze sa nama

Imali su veliku debatu o migracijama i još neke problem koji nemaju veze sa nama - izjavio je Ramuš Haradinaj

  • 30

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da je dobio izvinjenje visokih zvaničnika EU i komesara Johanesa Hana, zbog toga što Priština ove godine neće dobiti viznu liberalizaciju.

- Evropa je naš partner. Izvinili su se, jer imaju neke unutrašnje probleme. Imali su veliku debatu o migracijama i još neke problem koji nemaju veze sa nama - rekao je Haradinaj, prenela je GazetaExpres.

Upitan da li je možda pokušaj ukidanja Specijalnog suda uticao na liberalizaciju viznog režima, Haradinaj je rekao da sve što je, kako je kazao, neprikladno može uticati na svaku odluku.

- Svaka odluka koju donosimo odražava se negde i, ako nam ne olakša rad, onda nam ga otežava - rekao je Haradinaj.

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, tvrdi da je dobio izvinjenje visokih zvaničnika EU i komesara Johanesa Hana-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodao je da je Evropska komisija dala pozitivan odgovor na viznu liberalizaciju, a da je Evropski parlament pohvalio Prištinu.

- Možda je tu bilo i nekih drugih stvari, ali svi kažu da im je žao, veoma žao - kazao je Haradinaj.

Aktuelna vlast je obećala građanima Kosova da će viznu liberalizaciju dobiti do kraja godine. Prilikom nedavnog borvka u Prištini, komesar Han je rekao da je realan rok da Kosovo viznu liberalizaciju dobije 2020, što je izazalo veliko nezadovoljstvo predstavnika pozicije, opozicije i građana.

VIDEO: Da li će 14. decembra biti formirana kosovska vojska?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka devojka

    7. decembar 2018 | 18:41

    I kao I uvek kad ovaj covek progovori...laz, laz I samo laz...

  • Darko

    7. decembar 2018 | 18:33

    Priština je ostala bez vizne liberalizacije jer se Zapadna Evropa boji talasa Albanaca sa Kosova koji bi krenuli ka Zapadu.

  • Mile

    7. decembar 2018 | 19:20

    Bas ce neko njemu da se izvinjava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA