Sve dok nema nasilja, neka se okuplja ko hoće: Stefanović prokomentarisao protest opozicije u Beogradu

Neka šetaju, vređaju, nema bilo kakve negativne reakcije prema njima - izjavio je ministar Stefanović

  • 3

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom skupa dela opozicije okupljene u Savezu za Srbiju koji se večeras održava u Beogradu, da su širene lažne vesti da vlast sprema provokacije i istakao da na ulicama nigde nema policije.

- Sve dok nema nasilja nek se okuplja ko kako hoće. Neka šetaju, vređaju, nema bilo kakve negativne reakcije prema njima, niti ih ko sprečava, niti ima policije, ni kordona, a ni suzavca, sve ono što su oni radili - rekao je Stefanović za TV Pink.

On je istakao da nema nijednog uniformisanog policajca na ulicama tamo gde se oni nalaze, kao ni saobraćajca.

- Nema potrebe da to radimo. Nismo mi oni. Kad su oni bili tad su bili vodeni topovi, tad je bio suzavac. Tad niste mogli da se okupite da policija nekog ne tuče ili poliva vodom usred zime - rekao je Stefanović.

Pet godina, kako je dodao, vlada potpuni mir i policija nikoga nije udarila, a oni, kako je rekao, "prave alibi da bi pokrili svoju priču o nasilju i izmišljaju". Stefanović se osvrnuo na navode organizatora skupa o broju učesnika, ocenjujući da oni ne smeju da kažu broj, pa zato kažu da je bio ispunjen ceo plato ispred Filozofskog fakulteta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    8. decembar 2018 | 22:24

    Lep I miran protest...Nije uopste bitan broj ucesnika prptesta.Nije bitno ni koj su prevoz koristili..Bitno je da su nmirno I dostojanstveno iskazali svoje nezadovoljstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA