≫ 

Ovo Priština nije očekivala! Britanci im sasuli sve u lice, a Amerikanci pozvali građane da konkretno reaguju

Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost - rekao je Kosnet

  • 37

Ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O'Konel izjavio je da Kosovo ima problem sa korumpiranim politčarima i zvaničnicima, koji rade više za sopstvene interese, nego za društvo.

On je to rekao u videu objavljenom na sajtu britanske ambasade i naveo da njegova država sarađuje sa pravosudnim sistemom i civilnim društvom kako bi što bolje nadgledala rad sudova u cilju otklanjanja korupcije.

- Iz tih razloga, mi u ambasadi Velike Britanije radimo na ohrabrivanju građana, kao što je slučaj sa Muratom Mehmetijem, zvaničnikom poreske administracije, koji radi na borbi protiv korupcije - rekao je O'Koneli, prenosi prištinska Epoka.

Britanski ambasador u Prištini - Printskrin: Vimeo/kim

Istovremeno, američki ambasador u Prištini Filip Kosnet zatražio je od građana Kosova da preduzmu konkretne akcije u borbi protiv korumpiranih političara.

Kako prenosi prištinska Epoka, on je u video poruci na Fejsbuku istakao da građani moraju da vide da se zakoni primenjuju podjednako na sve i da se njima kažnjava koruptivno ponašanje, posebno kada ga primenjuju vladini zvaničnici i njihovi najbliši saradnici.

- Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost - rekao je Kosnet i poručio da je posvećenost građana Kosova borbi protiv korupcije osnova za postizanje željene evrointegracije.

Kosnet - Printskrin: Youtube/U.S. Embassy Pristina Kosovo

- Verujem da je posvećenost vlade i građana Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima osnova prosperiteta i zapadnih integracija koje želite. Dobri zakoni i transparentni procesi su važni, ali nije dovoljno da imate sisteme na papiru, ukoliko se ne implementiraju iskreno, u potpunosti i dosledno - rekao je Kosnet.

VIDEO: Pacoli o ekonomskoj zoni na severu Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    10. decembar 2018 | 12:44

    Pozdrav za sendvicare. Pa dajte malo maste nemojte da ponavljate par reci na razlicit nacin.

  • Milan

    10. decembar 2018 | 12:29

    Kosovo vode osvedočeni kriminalci koji ne prezaju ni od čega.

  • ilija

    10. decembar 2018 | 12:29

    Glavna crna rupa kriminala,korupcije i svega najgoreg je tzv Kosovo,i to svi jasno vide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA