Đorđević na čelu delegacije Srbije u Maroku: Svetski zvaničnici razgovarali o migracijama

Među učesnicima nalaze se brojni predsednici država, kao i predsednici vlada Nemačke Angela Merkel, Španije Pedro Sančez, Grčke Aleksis Cipras, Danske Lars Loke Rasmusen, Belgije Šarl Mišel i Portugala Antonio Košta

  • 0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević predvodi delegaciju Republike Srbije na međunarodnoj Konferenciji o globalnom sporazumu o sigurnim, uređenim i legalnim migracijama, koja se održava danas i sutra u Marakešu, u Kraljevini Maroko.

Međunarodnu konferenciju otvorili su generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i predsednik Vlade Kraljevine Maroko Sadedin el Otmani, a među učesnicima nalaze se brojni predsednici država, kao i predsednici vlada Nemačke Angela Merkel, Španije Pedro Sančez, Grčke Aleksis Cipras, Danske Lars Loke Rasmusen, Belgije Šarl Mišel i Portugala Antonio Košta.

Ministar Ðorđević na marginama skupa imao je uspešne susrete i razgovore sa predsednikom Paname Huanom Karlosom Varelom, državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom, kao i sa ministrima spoljnih poslova San Marina Nikolom Rencijem, Venecuele Horheom Areasom, Papua Nove Gvineje Patom Rimbinkom, Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem, Libanska Džebranom Basilom i Malte Karmelom Abelom.

Tokom razgovora Ðorđević i sagovornici ukazali su na važnost razvoja i unapređenja bilateralne saradnje kao i neophodnog zajedničkog rada u cilju regulisanja tokova migracija na društveno prihvatljiv način, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Ðorđević je ovom prilikom bio gost na svečanom ručku koji je u čast skupa priredio kralj Maroka Muhamed VI.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA