Još jedan terorista OVK na saslušanju pred Specijalnim sudom: Poziv dobio nekadašnji komandant Ljuštaku

Prištinski mediji su javili da su istražitelji Specijalnog suda ispitali i Astrita Šabanija, nekadašnjeg pripadnika OVK koji se već nalazi u zatvoru

  • 0

Nakon što je krajem prošle nedelje bivši komandant Operativne zone Oslobodilačke Vojske Kosova za Lap i bivši poslanik skupštine tzv. Kosova Rustem Mustafa Remi pozvan da pred Specijalnom sudom 14. januara dâ izjavu, pozivi iz Specijalnog suda stigli su i šefu vojnog suda OVK Sokolju Dobruni, kao i Nazifu Mehmetiju, koji je poznat kao "Komandant Dini", i bivšem komandantu OVK Samiju Ljuštakuu.

Šef vojnog suda OVK Sokolj Dobruna, koji je pozvan da se 12. decembra pojavi u Specijalnom sudu za ratne zločine, rekao je da ne zna u kom je svojstvu pozvan da se pojavi pred sudom, ali ga je "slovenska kancelarija" Specijalnog tužilaštva uputila to da uradi.

Dobruna je kazao i da OVK nije počinila nikakav zločin, ali da će on sarađivati sa sudom.

Prvi je poziv za Specijalni sud dobio Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", koji je tokom rata predvodio jedinice u zoni oko Podujeva.

Prištinski mediji su potom javili da su istražitelji Specijalnog suda ispitali i Astrita Šabanija, nekadašnjeg pripadnika OVK koji se već nalazi u zatvoru.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA