Država će preduzeti sve mere kako bi zaštitila novinare: Vučić se oglasio o napadima na pripadnike sedme sile

Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo - naveo je predsednik Srbije

  • 61

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najoštrije je osudio napade na novinare i poručio da će država predzeti sve mere kako bi ih zaštitila.

Najoštrije osuđujem divljačke uvrede i pretnje na račun Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i brutalne napade na Ljilju Smajlović i Verana Matića. Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare, već da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo - napisao je on na Tviteru.

Ovim povodom oglasila se i Marija Obradović, potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke i pozvala pripadnice opozicije da oštro osude širenje takve vrste mržnje prema ženama.

- Pozivam i sve žene opozicije u Srbiji da oštro osude i dignu glas protiv mizoginije, odnosno širenja ovakve vrste mržnje isključivo protiv žena. Njihovo ćutanje znači odobravanje reči Sergeja Trifunovića, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Željka Veselinovića... - poručila je Obradović.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović najoštrije je osudila uvrede i pretnje novinarki Barbari Životić i glavnoj urednici Studija B Ivani Vučićević i poručila da je nedopustivo da se bilo koja žena vređa na najprimitivniji način, samo zato što se nekom nije dopalo njeno izveštavanje.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović najoštrije je osudila uvrede i pretnje novinarki Barbari Životić i glavnoj urednici Studija B Ivani Vučićević-Foto: Marko Jovanović

- Takvo ponašanje je protivno svim demokratskim vrednostima za koje se zalažemo i nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja nasilnika, a žene vređane i omalovažavane - istakla je Irena Vujović i poručila da se Srpska napredna stranka zalaže za jake i uspešne žene, jer samo one mogu da stvore jaku Srbiju.

I Vladanka Malović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, uputila je javnu podršku urednici i novinarki televizije Studio B.

- Bolesni pozivi na linč i brojne uvrede upućene mladoj novinarki Životić u cilju da se zastraše i ona i njena porodica, pretnje urednici Vučićević, nazivanjem ''fuksom'' i ''plavom glupačom'', predstavljaju upravo ogledalo Ðilasovog saveza i vrednosti koje oni žele Srbiji - silovane, ućutkane i prognane žene - navodi Malović u saopštenju.

Podsetimo, danas se oglasilo i Ministarstvo kulture i informisanja nakon objavljivanja poslednjeg broja Ilustrovane politike, koja je prema mišljenju ove institucije, na neprimeran način prikazala novinare Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

- Izražavamo žaljenje što ni nova naslovna stranica Ilustrovane Politike nije po merilima dobrog ukusa, a to se dešava po drugi put u poslednje vreme, odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Vučić stao i na stranu žena - "Jake žene za jaku Srbiju"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA