≫ 

Vučić zamolio šeika Mohameda za podršku oko Kosova: Predsednik Srbije i bin Zajed o jačanju saradnje, KiM i regionu

Vučić je sa šeikom Mohamedom razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa

  • 67

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, kojeg je obavestio, pored ostalog, da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.

Kako je saopšteno u Beogradu, Vučić je sa šeikom Mohamedom razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, ako i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

Predsednik Srbije tokom prethodne posete Abu Dabiju-Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Predsednik Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

VIDEO: Neki su pokušali i da se okoriste od projekta „Beograd na vodi“

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    11. decembar 2018 | 20:23

    Veoma je bitno da odrzimo sada vec odlicnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Seik Mohamed je veoma cenjen u medjunarodnim krugovima i njegova podrska nam je potrebna oko resavanja problema na KiM.

  • Ana

    11. decembar 2018 | 20:31

    Nadamo se da će nam šeik izaći u susret povodom pitawa KiM.

  • Joca87

    11. decembar 2018 | 17:55

    UAE je jedna veoma bogata zemlja i saradnja sa njima moze znaciti dosta nasoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA