Naše službe proveravaju da li je požar u zgradi misije Srbije pri UN podmetnut

Zgrada se trenutno prodaje, po početnoj ceni od 50 miliona dolara

  • 2

Srpske službe će istražiti sve detalje u vezi sa požarom u zgradi misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, izjavio je  šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Prema informacijama koje imamo, do požara je došlo zbog dotrajalih instalacija. Međutim, naše službe proveriće sve - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, istražiće se i da li ima mesta pričama da je požar podmetnut i da su prostorije naše misije namerno zapaljene.

Ivica Dačić/ Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku je u ponedeljak uveče izbio požar u kome su u potpunosti izgorele dve kancelarije, ali srećom niko nije povređen.

Nadležne službe su odmah izašle na lice mesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

Sajt nydailynews.com preneo je da su u požaru povređena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede. Zbog požara je jedno vreme bila zatvorena Peta avenija.

Zgrada, koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i prekoputa Central parka, pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri UN.

Zgrada se trenutno prodaje, po početnoj ceni od 50 miliona dolara.

Pogledajte video požara:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA