≫ 

Zastrašivanje Srba u Lipljanu ne prestaje: Jasna i jeziva poruka na zidu osnovne škole

Oni su uz psovke napustili školsko dvorište

  • 23

Na zgradi osnovne škole "Braća Aksić" u Lipljanu, grupa albanskih srednjoškolaca ispisala je danas grafit "UČK", prenela je RTK 2.

Ogradu dvorišta škole preskočila je grupa albanskih srednjoškolaca i na školskoj zgradi ispisala grafit "UČK" i uz psovke su napustili školsko dvorište, a drugih incidenata nije bilo, rekao je direktor te škole Bratislav Đedović.

Ubrzo se oglasio direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, koji je apelovao još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region.

Ðurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić“, koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala „UČK“.

To je, poručio je Ðurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, te dodao da je potom isti grafit nedaleko odatle ispisan i na jednoj srpskoj kući.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ðurić ističe da je jasno da je za stvaranje društvene klime, u kojoj se čak i srpska deca izlažu ovakvoj vrsti pretnji i nasilja, jedino i isključivo odgovorna Priština.

- Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane ''vojske Kosova'', i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu nesumnjivo su i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je, očigledno, uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji.

- Apelujem još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region - poručio je Ðurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    12. decembar 2018 | 13:24

    Nema zivota sa njima narednih 200 godina zato ih treba oterati odavde dok nije kasno.

  • Milan

    12. decembar 2018 | 13:54

    Od Albanaca ništa pametno ne može da se očekuje, osim novih proterivanja, terora i zastrašivanja.

  • nada

    12. decembar 2018 | 12:42

    Ovakvo ponasanje Albanaca je za svaku osudu. Nadam da ce nadlezni reagovati i stati im na put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA