≫ 

Kakva je situacija u srpskoj vojnoj bazi na samo 30 km od Prištine? (FOTO)

Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije – istakao je ministar Vulin

  • 89

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi „Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

- Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije – istakao je ministar Vulin.

Vulin - Foto: mod.gov.rs

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi „Veliki trn“ pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

- Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze „Veliki trn“ je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazmo, su osposobljeni i spremni za iszvrašavnje svih zadataka koji su odedeljeni od pretpostavljene komande – naglasio je potpukovnik Vuković.

Baza "Veliki trn" - Foto: mod.gov.rs

U kasarni „Toplički ustanak“ ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.

U bazi „Veliki trn“ ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Vežba pripadnika Vojske Srbije - Foto: mod.gov.rs

Baza Veliki trn nalazi se na obroncima Radan planine, na nadmorskoj visini većoj od 800 metara, na dva i po kilometra od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Na 50 kilometara je Prokuplje, a na 80 Niš, dok je Medveđa udaljena 17, a Leskovac 40 kilometara. Priština je na svega 30 kilometara jugozapadno, a Podujevo je 12 kilometara zapadno od Velikog trna.

VIDEO: Da li će srpski piloti u skorije vreme dostići obučenost ruskih i NATO pilota?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jana

    12. decembar 2018 | 15:50

    Šiptari su spremni upaliti fitilj na buretu baruta.

  • danijel

    12. decembar 2018 | 15:56

    Formiranjem vojske i stavljanje baza na tako maloj razdaljini od Srbskih,Pristina pokazuje staje joj cilj.Primarni cilj Pristine je izazivanje sukoba.

  • kaća

    12. decembar 2018 | 16:16

    Srbija nikada prva nije nikoga napala ali zato se uspešno branila,što je i dokazano kroz istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA