Haradinaj spremio 1,5 miliona evra za odbranu terorista OVK u Hagu! Optuženima za zločine nad Srbima obezbedio pravnu i finansijsku pomoć

Skupština samoproglašenog Kosova je 2015. godine usvajanjem odluke o prihvatanju specijalizovanih veća usvojila i odluku o formiranju fonda za pomoć optuženim pripadnicima OVK

  • 46

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će optuženi pripadnici takozvane OVK pred Specijalnim sudom u Hagu imati punu pravnu i finansijsku pomoć njegovog kabineta.

Na ime pomoći optuženima, koje terete za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine izdvojeno je 1,5 miliona evra. Ministar pravde u Haradinajevom kabinetu Abelard Tahiri izjavio je da se izdvojena suma može povećati u zavisnosti od broja optuženih i troškova koje će imati advokati i porodice optuženih.

Skupština samoproglašenog Kosova je 2015. godine usvajanjem odluke o prihvatanju specijalizovanih veća usvojila i odluku o formiranju fonda za pomoć optuženim pripadnicima OVK-a.

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će optuženi pripadnici takozvane OVK pred Specijalnim sudom u Hagu imati punu pravnu i finansijsku pomoć njegovog kabineta-Foto: Tanjug/AP

U okviru Ministarstva pravde formirana je posebna Kancelarija za pružanje pomoći na čijem je čelu Driton Lajći, savetnik predsednika kosovskog parlamenta, a prema saznanjima Srne u timu za odbranu optuženih pripadnika takozvane OVK nalaze se najuticajniji kosovski advokati.

Uz njih će, kako Srna saznaje, biti angažovan i tim advokata iz Londona koji je branio Ramuša Haradinaja u dva navrata u Haškom tribunalu.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    12. decembar 2018 | 22:35

    Svim Albancima su okrvavljene ruke, pare im tu nece pomoci. Nadam se da ce dobiti dugu robiju.

  • Tig

    13. decembar 2018 | 02:51

    Pre ce ih pobiti nego sto ce ih predati Hagu.

  • Kosta

    12. decembar 2018 | 21:56

    Količina novca koja se obezbeđuje za odbranu Haradinaj svih ratnika pokazuje koliko je velik njihov zločin. Samo novcem mogu da se brane, istinom svakako ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA