≫ 

KFOR se oglasio o pokretima jedinice na severu Kosova, iz Srpske liste poručuju: Odabrali ste stranu! (VIDEO) (FOTO)

Kolona od 45 vozila KFOR-a ušla na sever Kosova! Nose opremu za blokade i pravljenje barijera

  • 26

Portparol Kfora Vinćenco Graso izjavio je danas za FoNet da je konvoj vozila Kfora, koji se kretao ka severu Kosova, deo redovne vežbe koju ta organizacija izvodi u skladu sa svojim mandatom i istakao da nema razloga za zabrinutost. S druge strane, potpredsednik Srpske liste Igor Simić za naš portal kaže da su Srbi jako zabrinuti.

Graso je naveo da je to obična vežba koja je počela u sredu, a sprovodi se i danas, i istakao da je juče sličan konvoj vozila prošao od Uroševca do Prizrena.

Jedinica KFOR-a na terenu - Foto: Telegraf

- To je redovna, obična vežba jačanja spremnosti Kfora - rekao je Graso i ponovio da nema nikakvih razloga za zabrinutost.

Pripadnik KFOR-a na severu Kosova - Foto: Telegraf

Upitan da li ta vežba ima bilo kakve veze sa najavama Prištine da sutra formira vojsku Kosova, on je rekao da nema, ponovivši da je reč o jednoj od redovnih vežbi.

S duge strane, potpredsednik Srpske liste Igor Simić ističe da današnji pokreti velikog broja vozila Kfora izazivaju zabrinutost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Ako sa jedne strane imamo najavu Prištine da će, iako je to protivno svim međunarorodnim aktima od rezolucije SB UN 1244 do Briselskog sporazuma pa i njihovog Ustava formirati vojsku, a sa druge strane raspoređivanje Kfora ka centralnoj Srbiji, onda se stiče utisak da je Kfor izabrao stranu Prištine - ukazao je Simić za Telegraf.rs.

Igor Simić - Foto: Marko Jovanović

On kaže da su građani uplašeni.

- Njihove jedinice su danas, ali i u narednim danima morale biti na neuralgičnim tačkama između severa i juga u Kosovskoj Mitrovici, kao i u srpskim sredinama južno od Ibra a ne okrenute ka centralnoj Srbiji. Kako god, mi nastavljamo sa apelima našim građanima da ostanu mirni i suzdrže se od reakcija na provokacije koje dolaze iz Prištine. Mi smo svoji na svome, i apsolutno imamo prava da živimo život dostojan čoveka - zaključio je Simić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    13. decembar 2018 | 13:34

    Ili su toliko glupi da daju ovakve izjave koje nemaju veze sa zivotom ili nas toliko ponizavaju da se i ne trude da smisle neku objektivniju izjavu!!!

  • Goran

    13. decembar 2018 | 13:34

    Da li da verujemo KFOR-u? Nadamo se da će opravdati svoju ulogu na KiM.

  • Keki

    13. decembar 2018 | 15:16

    Ej evropo i ameriko kako vas bre nije sramota da asikujete nasom zemljom... U dva rata smo izgubili milione zbog vas... To nam je hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA