≫ 

Ne gradimo fabrike i puteve zbog izbora, već da bismo imali šta da ostavimo našoj deci: Vučić najavio slične projekte širom Srbije

Predsednik Srbije najavio da će se isto raditi i u Trsteniku, Aleksandrovcu, Brusu, Ćićevcu, Varvarinu

  • 29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas da ga je jedan pripadnik njegovog obezbeđenja, specijalac, pripadnik Kobri, inače rodom iz Trstenika, upitao pre nekih šest meseci "kakvi su to izbori su na pomolu".

- Kaže, pita ga narod u Trsteniku, jer su krenuli putevi da se asfaltiraju, a kažu to nikad nema osim kad su neki izbori... Ovo ne pričam slučajno, već zato što sam razumeo da, uz teške mere, nije moj posao da vam se dodvoravam, već da najteže stvari uradimo kako bismo nešto ostavili našoj deci - rekao je Vučić.

Poručio je da fabrike, pa ni onu koja je danas otvorena u Trsteniku, ne otvara zbog izbora, već je to normalan deo njegovog posla.

Poručio je da fabrike, pa ni onu koja je danas otvorena u Trsteniku, ne otvara zbog izbora, već je to normalan deo njegovog posla-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Tako ćemo da radimo ulice, puteve, i u Trsteniku, Aleksandrovcu, Brusu, Ćićevcu, Varvarinu... i verujem da ćete biti zadovoljni i da ćete videti neuporedivo veći trud, angažman i napredak vaših mesta - rekao je Vučić.

Dodao je da će Trstenik imati veće prihode od otvaranja nove fabrike, koje će moći da ulaže u škole, obdaništa...

NEĆU DA MENJAM POLITIKU ZBOG PRITISKA ULICE

Predsednik Srbije istakao je, povodom opozicionih protesta, da neće menjati svoju politiku zbog pritisaka sa ulice i dodao da je za vladavinu naroda, a narod se izjašnjava samo na izborima, ne na ulicama.

Naglasio je da je njegov posao da se bori za građane Srbije, a opozicija, ako želi da menja vlast, to može da radi samo na miran i demokratski način - na izborima.

Predsednik Srbije istakao je, povodom opozicionih protesta, da neće menjati svoju politiku zbog pritisaka sa ulice-FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

- Moj cilj nije da srušim ekonomiju ove zemlje, već da zemlja napreduje. To da ja, kao neki drugi u svetu, menjam politiku zbog pritiska s ulice neću nikada. Neću politiku da menjam ni u izbornoj kampanji. Znam da je moja politika teška, ali je i odgovorna i ozbiljna. Ako vam se ne sviđa, izaberite nekog drugog, a da upadate negde, da vas tuku, taj film mačku o rep da okačite - rekao je Vučić i podsetio da je narod na izborima izabrao ono što želi.

Na ideje iz opozicije o "upadanju" u RTS tokom sledećeg protesta, rekao je da niko nikog neće tući, neće biti krvavih glava, kao što gledaju u Francuskoj i SAD.

- Svima ćemo da očitamo lekciju demokratije, a narod će se pitati samo na izborima - rekao je on.

Ukazao je da je nekadašnja "ikona opozicije" Bojan Pajtić sa šest odsto tri godine držao vlast, da nije imao nikakav legitimitet i podsetio da je svojevremeno rekao da on sam kada bi imao i 26 odsto ne bi ostao na vlasti, a opozicija nikako da dođe ni do toga.

NI HARADINAJ NI STRANCI NE MOGU DA NAREĐUJU SRBIJI

Povodom novih pretnji koje stižu od Ramuša Haradinaja, Vučić je rekao da Srbija nikome neće da preti i da će staloženo i mirno da reaguje.

Povodom novih pretnji koje stižu od Ramuša Haradinaja, Vučić je rekao da Srbija nikome neće da preti i da će staloženo i mirno da reaguje-Foto: Tanjug/AP

Na Haradinajeve izjave da takse prema Srbjii neće biti ukinute dok Srbija ne prizna nezavisnost i ulazak KiM u međuanrodne institiucije, Vučić ističe da samo čeka, kako kaže, da se "lista želja" dodatno produži:

- Ja čekam da se ta lista (zahteva) nastavi. Meni je ostalo još pet dana na vlasti, kako je to već zapovedio Haradinaj. Pa dobro, gledaćemo kako da mu ispunjavamo sve to što je tražio. Šta da vam kažem na sve to? U toku je ''fontana želja'' a ja to nikad nisam slušao - kaže Vučić.

On je istakao da u Srbiji Haradinaj nikome ne može da izdaje naređenja, ni on ni bilo ko drugi.

- Samo građani Srbije preko svog rukovodstva mogu da upravljaju svojom zemljom. Neće upravljati ni stranci niti Haradinaj kao naš građanin, niti mnogi drugi. Neka se oni ispucaju sa svim svojim glupostima, ludostima i pretećim izjavama. Mi nikome nećemo da pretimo ništa. Mi ćemo mirno i staloženo stvari da posmatramo i staloženo, razumno, racionalno i mirno da reagujemo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojana

    13. decembar 2018 | 15:16

    Aleksandar Vucic je uradio vise za Srbiju i njen narod, nego svi prethodni zajedno. Svaka cast opravdao je poverenje naroda.

  • cane

    13. decembar 2018 | 14:12

    Samo radno u nove pobede

  • aca

    13. decembar 2018 | 14:11

    Ova vlast je uradila vise od svih do sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA