Sigurnosne kamere snimile napadače na novinara Jovanovića, on održao konferenciju sa Sašom Jankovićem

Kako kaže, pretnje su upućivane i njemu i glavnom i odgovornom uredniku portala Žig Info Željku Matorčeviću još prošle godine, o čemu su, kaže, obavestili policiju

  • 7

Novinar portala Žig-Info Milan Jovanović kazao je danas da ga je policijska uprava za grad Beograd obavestila da su napadači na njegovu kuću zabeleženi na snimcima bezbednosnih kamera iz okolnih kuća.

On je to rekao tokom današnje konferencije za novinare u prostorijama Pokreta slobodnih građana, a na kojoj se pojavio zajedno sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem.

Kako kaže, pretnje su upućivane i njemu i glavnom i odgovornom uredniku portala Žig Info Željku Matorčeviću još prošle godine, o čemu su, kaže, obavestili policiju.

Jovanović u sredini - Printskrin: Facebook/Pokret slobodnih građana

Tvrdi da iza pretnji stoji predsednik opštine Grocka, jer je pisao o zloupotrebama opštinske uprave.

- Sve materijalne dokaze o krađama podneli smo Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Odeljenju za organizovani kriminal, Agenciji za borbu protiv korupcije ali do sada ništa nije učinjeno - rekao je Jovanović i dodao da je sada beskućnik.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je da je život Jovanovića sada u rukama države i vlasti i da će oni biti odgovorni ukoliko mu se bilo šta bude dogodilo u budućnosti.

Janković i Jovanović - Printskrin: Facebook/Pokret slobodnih građana

Milan Jovanović, na čiju garazu je preksinoć bačen molotovljev koktelom, što je izazvalo požar koji se proširio na kuću, a ona je potom izgorela, radi kao novinar u portalu Žig, do penzije je bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao šef smene Komandno-operativnog štaba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    13. decembar 2018 | 15:44

    Nadam se da su kamere dobro usnimile nasilnike na novinara i da će ti snimci pomoći istražnim organima da pronađu počinioce.

  • Darko

    13. decembar 2018 | 15:32

    Bitno je ovaj slučaj što pre rasvetliti.

  • Joka87

    13. decembar 2018 | 15:39

    To ce svakako pomoci u otkrivanju pocinioca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA