Haradinaj se sastao sa ambasadorima Kvinte: Predstavio im nacrt sporazuma sa Srbijom, a evo šta on uključuje

Prema pisanju prištinskih medija, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa

  • 20

Prištinski Zeri prenosi da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ambasadorima Kvinte predstavio prvi nacrt "sveobuhvatnog zakonski obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije.

Prema pisanju Zerija, Haradinaj je u razgovoru s ambasadorima rekao da je to nacrt dokumenta, zapravo dokument koji pruža podršku za postojeći proces dijaloga, ali i predstavlja određene aspekte koji utiču na ubrzanje tog procesa.

Na svom je Fejsbuk nalogu Haradinaj napisao da je dokument predat svim nosiocima institucija i predstavnicima svih političkih subjekata, kao i da će se u narednim danima i nedeljama razgovarati o tom nacrtu dokumenta sa svim stranama.

- Na sastanku s ambasadorima šef tehničkog dijaloga Avni Arifi predstavio je poglavlja koja će za nas sadržati glavne principe sporazuma, koji će otvoriti put normalizaciji između Kosova i Srbije - napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je naveo, o tom će se dokumentu diskutovati sa svim stranama u kosovskom društvu "kako bi se ostvario konačni dokument u kome će biti obuhvaćena ekspertiza svih".

Video: Ramuš Haradinaj o formiranju "Vojske Kosova"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maca

    13. decembar 2018 | 22:25

    Haradinaj lažov i provokator!

  • sanja

    13. decembar 2018 | 21:57

    Ma ko je on da predstavlja bilo sta.

  • Boris

    13. decembar 2018 | 21:57

    Nacrt uključuje ono što Haradinaju odgovara i kako se njemu sviđa,samo što Srbija nikada neće pristati na ono što oni predlože jer njihovi predlozi ne vode nikuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA